TopplistanPersonligtDetaljer för "misshopeful"

misshopeful

misshopeful
bloggar om min längtan efter smått, kampen och den kommande IVF-behandlingen. Bloggar även om min konst och kommande utställningar och skaparprocessen i sig...
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Jul och Nyår
2011-10-24 19:24:00
Gott Nytt År på er allihopa. Livet har verkligen varit full rulle den sista tiden. I loppet av en månad runt jul och nyår hann vi med följande: 2st besök på barnakuten, (Alva vrålförkyld med hosta och feber, dubbelsidig öroninflammation, magsjuka), jag på undersökning av knöl, 2 veckor senare operation av knöl, besök på Sahlgrenska för min scolios, Ett besök på vuxenakuten med Alva då hon slagit i munnen, ett besök hos tandläkaren med alva för munskadan, ett besök på vårdcentralen för min del - hostmedicin, bvc-besökjag har säkert missat några besök...... Alva har varit sjuk i tre månaders tid.När jag har ron i kroppen ska jag skriva mer om vad som hänt sen sist. Det är mycket som hänt....både bra och mindre roliga saker. Men detta återkommer jag till. Så länge får ni nöja er med lite foton på Alva sen jul.
Virkad Halsduk till farsdag.
2011-10-24 19:24:00
Till farsdag virkade jag denna något smala halsdul till älsklingen från Alva. Nu vet jag att han inte läser min blogg så jag hoppas att det blir en överraskning ;). "PUSS PAPPA" står det. Jag broderade in det lite slarvigt som om ett barn skulle ha skrivit det. Virkade med virknål st5.
Virkad hängselklänning barn st 74
2011-10-24 19:24:00
Alvas virkade hängselklänning. min sötis.Baksidan Ursööta knappar.Virkad med virknål st5. Jag hade inget mönster mer än den ideén jag hade i huvudet. Så här blev resultatet. Det är bara att köra och våga göra fel. Tillslut så lyckas man.
Nej det är ingen grytlapp!! Bara Alvas virkade fulemössa.
2011-10-24 19:24:00
Jag virkade ihop denna mössan som jag från början tyckte skulle bli jättemysig men som senare visade sig mer se ut som en grytlapp. ha,ha jag har döpt den till "fulemössan". Jag virkade den med restgarnet som blev över från luffarvantarna och med virknål st 5.
Virkade luffarvantar.
2011-10-24 19:24:00
Hade inget mönster till dessa luffarvantar. Jag rekommenderar er till att införskaffa er ett sådant för bästa resultat. Själv körde jag bara på. Det blev ok, inte nöjd med dem med de får duga, tills dess att jag har gjort ett par till.
Virkade långa sockar
2011-10-24 19:24:00
Jag har aldrig i hela mitt liv virkat sockar förut. Måste erkänna att det var liiite krångligt innan jag kom på hur jag skulle virka dem. Men till sist så löste det sig. Jag drog sammetsband zicksack på baksidan och framme vid tån så knöt jag en liten sidenrosett och fäste en söt liten knapp över knuten.Virknål st 5
Virkad hattmössa med fina detaljer.
2011-10-24 19:24:00
Alvas hattmössaVirkade alltihop med virknål st 5.Helt utan mönster, inget krångligt alls. Sen var det roligt att sätta dit lite extra detaljer. Ett jättekul projekt.
Virkade Elfsborgsmössor
2011-10-24 19:24:00
Jag köpte klubbgarn och virkade på....runt runt till dess att jag tyckte mössorna var lagom. Till Alvas lilla mössa gjorde jag även öronlappar med flätat garn på sidorna och på toppen en tofs.Hade inget mönster att gå efter men det var inte alls svårt. Blev det fel var det bara att repa upp den biten och börja om. Jag hade virknål st 5.
Huden - hennes snuttefilt.
2011-10-24 19:24:00
Vi har upptäckt en speciell rutin som vår lilla dotter gör precis när hon ska till att somna. Hon tar sin lilla lilla hand och borrar in den i min eller min älsklings hand.  Hennes lilla lilla hand river och smeker på armen. Vår hud har ersatt hennes snuttefilt.
Slog i huvudet och vaknade inte.
2011-10-24 19:24:00
Usch, igår var en mardrömsdag. Den började så bra. Jag och lillan badade och hade babymassage för at senare delta i en sångstund på bibblan. Efter sången så lekte vi mammor med våra barn. Barnen var superlyckliga över att kunna klättra och dra sig framåt med hjälp av stora fyrkantiga mjukkuddar. Alva fick en skrattattack åt en flicka där som busade med henne. Men sen så PANG sa det. Alva halkar till och faller i golvet med pannan före. Som tur var bara från hennes egen knähöjd och ner på parkettgolvet men ändå. Ett stort rött märke i pannan och bulan var på väg. Jag skyndade in på toaletten och sköljde en handduk kallt och höll mot för att lindra svullnaden. Det verkar ha hjälpt för idag har hon ingen bula, bara ett litet blåmärke. Alva tappade inte andan utan grät direkt efter fallet och efter en stund så verkade allt som vanligt. Men jag bestämde mig för att ringa upp till barn för säkerhetsskull. När jag spännt fast henne i bilstolen så somnar hon. Det var ju inte bra tänkte jag....
sy/stick/Virkinferno
2011-10-24 19:24:00
Alva har blivit stor nu, redan 8,5 månad och helt underbar vår lilla vackra roliga dotter. Hon väcker oss tidigt tidigt med prat, sång, arga läten. Hon ställer sig upp i spjälsängen och vinkar till oss kl 05.30 ungefär. ibland ännu tidigare. ha,ha Vad ska man göra ,kan ju inte bli arg på henne. Men en hel natts sömn, åååååh vad skönt det vore. Vilken lyx. Min syster och ena bror har erbjudit sig att ta henne så vi kan få några timmars sömn. Ska nog ta och göra det nu någon dag. Vi behöver ladda batterierna litegrann om så bara för några timmar.Fast att jag har fullt upp med busfröet hela dagarna och kvällarna så har jag sytt, stickat och virkat som en tok. Antar att det är rastlösheten som tagit överhand. På mindre än en månad blev det: En vinteråkpåse, fem st små virkade djur/dockor, en röd virkad mössa, en virkad Elfsborgsmössa, en virkad rosa mössa, en virkad beige hatt med knappar och spännen till Alva och ett par virkade svarta långa sockar med sidenband och knappar. En virkad ...
Knöl i underlivet.
2011-10-24 19:24:00
Har upptäckt en knöl i underlivet. Inuti. Stor som en ärta, hård och den har vuxit. Den gör inte ont men verkar sitta fast. Upptäckte den för kanske 3 månader sedan men har inte vågat söka för det. Jag nämnde det för min barnmorska och hon sa att jag måste söka för det och då drog jag öronen till mig och förträngde knölen..ett tag. Men idag upptäckte jag att den vuxit. Usch, fy blir helnojig att det ska vara nåt fel. För ca 8år sedan opererade jag bort en bit (en sk konisering) av livmodertappen för att jag fått een cellförändring. Läkarna sa att det var cancer. Men de fick bort allt och jag har ju gått på regelbundna kontroller sedan dess med undantag sedan jag fick barn då. Tänker på min mamma som fick livmodercancer och fick operera bort hela tjofräset där nere. Usch, först knölen i min mage som de inte riktigt vet vad det är för nåt. Men de antog att det är en fettkula som tillkommit. Sen nu det här. Vad händer i min kropp. Jag undrar om alla hormonbehandlingar (ivf) spelar in. ...
När döden knackar på ens dörr
2011-10-24 19:24:00
När Döden knackar på ens dörr, har Livet aldrig förut kännts så levande som just då, i samma ögonblick man öppnade och Döden trängde sig in, för att föralltid lämna en påminnelse om att vi ska leva livet som om det vore den sista dagen i ens liv......VARJE DAG./ M.A
Mer om: Bilder , Musik , Dikter
Egendesignad vinteråkpåse
2011-10-24 19:24:00
Har letat och letat efter den perfekta vinteråkpåsen. Jag ville ha en ullig varm och gosig och ordentlig påse. Men fann inget av intresse vare sig i affärerna eller på nätet. Dessutom tar de hutlösa priser för en ordentligt fodrad vinteråkpåse och då tänkte jag att...hm, om det inte finns en åkpåse som faller mig i smaken så får jag la sy en. Hur svårt kan det vara? Så igårkväll vid 17tiden blev det en åktur till tygaffärn. Jag inhandlade ett ulligt tyg (1m för 149kr/m), ett ullyttertyg med rutmönster (1m för 69kr/m), en 70cm dragkedja för 40kr, 2st dragstoppar för 5kr st, en svart trådrulle för bara 10kr (fynd) och så ett tjockare resårband 2m för 8kr. Allt som allt 276kr.Sen kunde jag ju själv bestämma hur den skulle se ut. Det var lite pilligt och 2st symaskinsnålar, lite svordomar och lite finess så blev den klar på 4timmar.Jag hade inget mönster att gå efter så jag tog loss sittöverdraget från min vagn (Emmaljunga edge duro) och mätte efter den sen gjorde jag knapphålsvarianten...
Alvas virkade mössa
2011-10-24 19:24:00
Jag tänkte jag skulle testa att virka en mössa till min dotter. Så när vi var i affären så fick hon välja färg och Illrosa fick det bli. Inget mönster, jag bara körde på. Lyckas det så lyckas det tänkte jag och så här blev slutresultatet.
En veckas virkeri
2011-10-24 19:24:00
Nu har jag kommit in i ett riktigt virkflow. På en vecka virkade jag dessa små figurer, även dem utan mönster utan bara efter bilden jag hade i huvudet. Kantarellerna var jag ju tvungen att virka eftersom jag inte plockat några nu i höst. :)
Virkad blåvit mössa.
2011-10-24 19:24:00
Virkade en mössa till älsklingen. Den första jag någonsin gjort och helt utan mönster eller hjälp från min mamma. Jag är ganska stolt över mig själv att jag fixade det. Det blev en blåvit. En NOrrbymössa alternativt en ifkmössa beroende på om man frågar älsklingen eller Alvas farfar. Så nu har jag fått en beställning på en Elfsborgsmössa till älsklingen som han kan ha när han går på de matcherna. Norrbymössan ska han ha på söndagarna när han och min pappa går på fotboll (Norrby).
Lite mer stickat från mormor
2011-10-24 19:24:00
Mormor har stickat varma vantar och den här urgulliga mössan till mig.Mormor har även stickat den här fina tröjan till mig. Jag älskar den.Den här mössan stickade mormor till min kusin men nu så har jag fått den. Tur är väl det för den är verkligen urgullig. Eller hur?!
nassepasseflensan
2011-10-24 19:24:00
Kanske tog svininfluensan fäste på många i det här landet iafl. Nassepasseflensan verkar ha tagit död på många hjärnor det här året. Tur jag vaccinerade mig.Rösta rödgrönt - rösta vänster.
Mer om: Politik , Miljö , Samhälle , Psykologi
Alvas första namnsdag
2011-10-24 19:24:00
ALVAGrattis vårt lilla hjärta på din namnsdag.
Ner till slitgörat.
2011-10-24 19:24:00
Oj nu var det verkligen länge sedan jag uppdaterade här på bloggen. Tiden har bara runnit iväg och vardagen är nu fylld av tider, aktiviteter att hålla och göra. Jag ska uppdatera er. Men inte riktigt ännu för nu ska vi åka ner till stugan och slänga allt ris efter nerklippta häckar, träd, buskar och blommor samt en hel del gammalt skräp som bara ligger där och skräpar ner. Hoppas verkligen att det blir nån tid över till oss att koppla av på för ingen av oss är igentligen pigg. Vi har alla tre en sväng av förkylning. Blir inte helt lätt när vi har lilla Alva samtidigt.Men, men bara att bita ihop antar jag.   Det flyttar ju sig inte av sig själv.
Fågelholken
2011-10-24 19:24:00
Min kära svärmor vann en fågelholk på tipspromenaden. Jag tog åt mig att måla den lite roligare åt henne. Så när vi åkte hem för att betala räkningarna så passade jag på att måla den. Givetvis fick Alva hjälpa till.
Cirkus in på knuten
2011-10-24 19:24:00
Cirkusen kom till Olofsbo. Alldeles inpå knuten nästan. Ja vissa fick dom som grannar och kunde kolla in skådespelandet av tältresning mm direkt från sin tomt. Alva och jag var ute och promenerade och hoppades på att få se glimten av några djur och det fick vi. Hundarna söta, ja visst! men vi ville ju se stora elefantar och vackra hästar. Men för att se dem så får man snällt lätta på plånboken och betala 330kr per vuxen och 220 per barn. Rena rånet. Hur kan de ta sådana hutlösa priser. Nu har vi ett barn men tänk de familjerna som har fler, hur ska de ha råd?Nej, skäms på er Cirkus Maximum. För vem riktar ni eran cirkus. Inte för en vanlig arbetare iallafall.
Det är nåt visst när havet stormar.
2011-10-24 19:24:00
Visst känns det lite extra när havet stormar. Så vilt och så vackert. Förra veckan så stormade det ordentligt. Då passade jag, Alva och Alvas älskade kusin Em på att ta oss ner till först piren men där kunde vi inte ens ta oss ur bilen för det blåste så hårt. Alvas små öron skulle inte fixa det. Så vi åkte vidare till hamnen och där gick vi fram för att skåda havets vilda sida. Alva hade jag innanför min jacka så hon inte skulle bli blöt eller ta skada av det öronbedövande vinandet. Där stod vi nu alla tre och bara log. För visst är det en häftig känsla när allt bara är helt galet vilt. Barndomsminnen av hur min pappa brukade ta oss barn med till ett ställe nere vid fästningen i Varberg, för att där få se och känna på hur havet stormade och bli alldeles våta av vågorna som helt rasande slog emot klipporna och upp mot land. De minnena kommer för alltid stanna kvar och troligtvis kommer vi ta med Alva på liknande upplevelser. Den här dagen var ett litet äventyr.
Olofsbo
2011-10-24 19:24:00
En av alla promenader.Sommaren i Olofsbo är nåt speciellt. Bara att ligga vaken på natten och höra vågorna slå upp mot stranden är ju helt magisk. Även om stugan ligger 200m från havet så hörs det ändå dit upp när alla andra ljud tystnat.Promenaderna nere vid stranden är underbara. Så fridfyllt. Både jag och min sambo vill flytta ner till kusten, antingen det eller in i skogen vid någon härlig liten fiske sjö.Far och dotter på första parkettHärom kvällen gick vi ner till stranden för att låta Alva vada i havet lite granna. Det är ju inte bra för så små bebisar att vistas ute i solen så hon hade ännu inte fått känna på hur havet känns. Den tiden kommer ju när vi hela dagar ligger på stranden och bygger stora fantasifyllda sandslott och plaskar i havet.Helt orädd och med ett jätte leende vadade hon rätt ut. Givetvis höll jag henne i händerna annars hade hon inte kommit långt. Havet kändes ljummet och solen var på väg att gå ner. Bakom oss satt det en Dansk pappa med sina tre söner och...
En spark för pappa.
2009-09-22 12:05:00
Igårkväll när vi satt i soffan var det fullt ös på den lille krabaten inuti min mage. Jag lade min älsklings hand mot magen och då...då hände det :)För första gången kunde han tydligt känna hur bebisen sparkade. Hans ögon lös och gnistrade till. Den bilden kommer jag bevara länge, länge i mitt hjärta. Tänk vad han kommer lysa upp den dagen han för första gången håller vårt älskade lilla barn i sin trygga famn. Jag älskar det här...så underbart att äntligen, äntligen få uppleva livets mirakel. Vilken kärlek.
Babyrunda på Gekås.
2009-09-22 11:48:00
I lördags var jag och min kära svärmor på Gekås i Ullared. Jag åkte dit för att inhandla lite bebiskläder samt en febertermometer till bebisen. Det kändes lika bra att köra en liten shoppingrunda och det lär ju bli många till innan vi fått klart allt inför bebbens ankomst. Det är ingen billig historia att skaffa barn - herregud så dyrt det blir. Så ett tips vi fick var att redan nu börja samla på oss blöjpaket, tvättlappar m.m redan nu. Men blöjor har vi inte inhandlat ännu. Väl inne på Gekås - det kryllade av människor. Många som redan nu inhandlar julklappar. En Käring körde in sin kundvagn rätt in i min mage och hon bad inte ens om ursäkt för det. Då blev jag sur och röt- Nej men för all del, kör in din vagn i min mage jag är ju bara gravid. Käringjävel!Allt detta för runt tusenlappen, febertemparna med räknade.Sen fortsatte jag därifrån till bebisavdelningen. Där stod min underbara svärmor och kollade på bebiskläder. :) Vi fick massor av kläder av henne därifrån. (Bodysar, byxor...
Höstdag på Hoffsnäs.
2009-09-22 11:07:00
Tjuren FerdinandHösten är en vacker årstid med alla sina varma vackra färger. En solig dag i septembermånad - ja, den kan vara helt underbar om man spenderar den tillsammans med nån man älskar och på ett vackert ställe. En sådan dag hade vi för några dagar sedan. Vi åkte ut till Hoffsnäs och tog en långsam promenad. Älsklingen fick väl så gott som valla mig fram...ha,ha näeh, inte riktigt men jag hade en grymme foglossning den dagen. Men det är ju ändå viktigt att man rör på sig fast lite långsammare och med mindre steg. En sådan här dag i solens sken och på detta vackra ställe gör under för själen. Ser redan fram emot när vi ska åka till Seatons kulle. (Kinnekulle) För er som inte besökt denna slottsruin ännu - ni bara måste ta er dit en vacker höstdag när alla färger kommit fram. Det är sååå speciellt.
v.20
2009-09-21 10:49:00
Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH. Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och...
Mer om: Graviditet
Allt gap stressar mig.
2009-09-21 10:49:00
Varför måste vissa människor vara så högljudda? Jag förstår inte poängen. Det tröttar bara ut mig och gör mig otroligt stressad. Igår på jobbet så slogs jag av det ännu en gång. Det högljudda, alla rop. Varför? Kan man inte bara prata med varandra i normal samtalston. Jag blev superstressad igårkväll på jobbet. Tillslut slutade det med att jag själv höjde rösten åt två stycken och sa att jag inte orkar höra på när de skriker. Då tyckte de att jag skulle sluta jobba där. Då kokade det till i min hormonstinna kropp och jag sa kort och bestämt att -Nej, det kanske är ni som inte ska vara här helt enkelt, om ni inte kan bete er civiliserat. Det här är min arbetsplats. Det kanske finns en annan plats för er som passar er bättre isåfall om ni måste hålla på att skrika till varandra.Visst pratas det mycket och ibland högljutt på jobbet och det är normalt och jag är väl också en av dem. Men när det kommer till det eviga skrikandet då blir jag så fruktansvärt trött. Magen blev helt stel igår...
Mer om: Graviditet
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33651 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss