TopplistanPersonligtDetaljer för "Blog The Baby"

Blog The Baby

Blog The Baby
Om sisådär 15 år kommer min son hata mig eftersom jag skrivit så mycket pinsamma saker och lagt ut så mycket fjantiga bilder på honom när han var liten. Dessutom kommer jag visa bloggen för alla hans flickvänner. Men ja, detta är ytterligare en sån där Åhviärengulliglitenfamiljblogg.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Möjligheternas skåp
2012-05-19 23:14:00
Vi har köpt ett nytt skåp. Och plötsligt känns det som om vi bor i en femma istället för en fyra. Hurra! Köper vi ett till skåp kanske barnen kan få varsitt rum…?
Febernätter
2012-05-09 22:41:00
Det pågår sjukstuga här hemma. Två hostiga, snoriga feberbarn som kräver nästan konstant uppmärksamhet. Man får slappa på natten, tänker jag. Mooohahahaha! Kl: 00.40 Herman: zzzzz Tove: zzzzz Herman: Mamma! Jag vill ha mjölk. Jag: Öööö….Ok, jag hämtar. Tassa tassa tassa…hämta hämta hämta….dricka dricka dricka… Kl: 01.10 Herman: Mamma, vet du hur man flygsimmar? Jag: Nej, älskling, men försök sova nu… Herman: Då simmar man OVANFÖR ytan! Kl: 01.30 Herman: Mamma! Gissa vad jag gör på dagis! Jag: Men Herman, du ska sova nu! Herman: Men gissa rå! Jag: Jag vet inte. Herman: Men GISSA! Jag: Jag vet inte…du kanske leker… Herman: RÄTT, mamma! Jag: …och ritar… Herman: JA! Jag: …och springer…och vilar…och bygger… Herman: Japp, ja, rätt! Kl: 02.05 Herman: Mamma, jag vill ha mera mjölk. Jag: Sover inte du? Ok, jag hämtar. Tassa tassa tassa…hämta…dricka… Jag: Är du hungrig, hjärtat, vil...
Dagens frågeställning:
2012-05-09 22:08:00
Får man hata människor man inte träffat?
Aj aj aj, inte undra på att jag sover dåligt. Jag har bergis killsäng!
2012-05-08 17:21:00
På Blocket nyss… Fasen oxå! Herman som så gärna ville ha den! Måste ringa och kolla om de har en ”rosa våningsäng för killar”. Trodde i min enfald att sängar var unisex men tjejer kanske sover snällare och mindre vilt än killar? Och därför behöver de…äsch, logiken tog slut…
39,8
2012-05-07 20:51:00
Feber råder i det Breitholtzska hemmet. Lilla vaknade halv ett varm som en liten atombomb och stora närmade sig 40-strecket innan läggdags idag. Inte ens glass eller hemmagjorda chokladboll dög i storas mage. Bara mjölk skulle han ha. Lilla, som INTE fick chokladbollar hade som mål att snappa åt sig så många bollar som möjligt när ingen såg på. Båda killarna missade reprisen av Top Model på trean. Tydligen var det viktigare att sova. Tyra och jag fick rösta ut dagens deltagare själva.
Saker man glömmer bort att göra
2012-05-03 21:04:00
…blogga. Det är nästan så man tror att Pippipolisen ska komma och arrestera mig, så dålig är jag på att blogga just nu. Skyller på amningshjärna. Fortfarande så här 1 år efteråt.
Kraftbygge
2012-04-19 12:37:00
Mycket spännande. Precis utanför vårt fönster. Och jag som ville bli kranförare när jag var liten och allt. Är helt impad.
Child labour in the morning
2012-04-19 08:00:00
Trist bara att de är så slarviga.
Den digitala guden
2012-04-18 16:13:00
Om man dör kommer man upp till TV:n, säger Herman. Roligt om det var sant. Och troligt med tanke på att det ju faktiskt blir fler och fler tv- program och fler och fler tv-personligheter med åren.
Vinterträdgård
2012-04-14 09:36:00
Tur att vi är gjorda av plast och tyg och inte är äkta blomster, kanske blommorna tänker idag.
Nu på fånen
2012-04-07 21:08:00
Ohoj all mighty pirates! Nu har jag skaffat en iphone. Det betyder stora, förr inte möjliga, bloggningsmöjligheter! Tjohoo! Måste bara komma underfund med den rackarns fånen först.
En bra vän är värd mer än flera dåliga vänner
2012-03-26 18:39:00
På väg till dagis är det en uppförsbacke. Den är inte särskilt brant men lagom för att en fyraåring som just lärt sig cykla ska tycka att den är för jobbig att trampa uppför. Så Herman drar sin cykel bredvid när en av hans dagiskompisar cyklar förbi. Hon är nästan två år äldre och går på den andra avdelningen. Jag hade ingen aning om att hon ens visste vem Herman var. Men utanför dagis börjar hon och Herman prata. Hon berättar att hon ska få en ny cykel. Och så säger hon att Hermans cykel är supercool. Herman börjar berätta att han är dålig på att cykla. Han hinner inte tillägga att han är dålig på att cykla UPPFÖR vilket var det han menade, förklarade han sen. För kompisen hinner emellan och säger, Nej Herman du är ju JÄTTEBRA på att cykla! Å, jag blev alldeles varm innombords. Underbara snälla kompis. Hon var så rar mot honom. Tack!
Curly curly curly
2012-03-26 14:14:00
I helgen stod vi vuxna och frös i ASpuddsparken. Grillade korv och spanade på alla småttingar som sprang sig varma mellan klätterställningar och djurhagar. Herman ville rida. Han har tjatat om det några gånger så i söndags slog vi till. Herman fick biljett nr 7. När det väl var dags att börja ställde vi oss i kön med övriga ridsugna barn. Tre hästar som gick en liten runda i parken. Första barnet red stolt iväg på sin häst. Sen var det dags för barn nr två. Men då tog det stopp. För trots att det tydligt står på biljetten att det är den häst man blir tilldelad som man ska rida på, vägrar somliga barn rida på den häst de blir tilldelade. Och istället för att säga till sitt barn att hoppa upp och sätta sig på den hästen säger föräldrarna: men oooooojdåååå, vill du inte rida på den? Nä men då väntar vi tills du får din rosa lilla drömhäst med glitter istället så kan alla andra barn bakom dig i kön vänta snällt eller ta den häst du inte vill ha, älskade lilla mumsgulligullbarn! Probleme...
Jag hjärta Richard
2012-03-21 10:10:00
Åh, dessa idoler man älskade. På slutet av 80-talet. Medan kompisarna trånade efter Michael Jackson, killarna i NKOTB eller (som min syster) Limahl dyrkade jag (TADAAAAA) Richard Carlsohn (musikalartist av första klass). Oj, oj, oj vad jag var förälskad. Jag bara visste att vi skulle bli så lyckliga ihop. Jag slukade alla artiklar, klippte ut bilder, försökte hitta hans adress, hängde utanför Oscarsteatern i hopp om att få se en skymt av honom. Och så ritade jag av en tidningsbild och gjorde ett STORT porträtt som jag gav till någon backstage före en av alla de gånger jag gick och såg honom på scen. På slutet när applåderna ekade kom ensamblen in och Richard bar på det stora paketet. Jag rodnade lite men det var ju ganska coolt. Så här i efterhand hoppas jag han slängt den stora tavlan för länge sen. Och att han inte hade alltför många mardrömmar om någon liten stalker som stod utanför hans fönster och stirrade om nätterna. För det gjorde jag inte…jag fick inte vara ute och s...
Vems dag var egentligen sämst?
2012-03-14 20:55:00
Dagens tistel går till den asiga idiot som körde min buss hem idag. Vid ett övergångsställe på Hägerstensvägen kör han nästan på en pappa med två barn. Chaffören bromsar plötsligt bussen, öppnar dörren och ropar argt till pappan: “vad håller du på med?!”. Pappan kliver ilsket fram till dörren och försöker förklarar för chaffören att han måste stanna ordentligt och inte sakta åka över övergångsstället när några är på väg över. Tänk om min son trillat mitt på? Men vad är det med dig, har du en dålig dag eller, skrattar chaffören till svars, stänger dörren och åker vidare. Jag blev så upprörd så jag ringde SL och skvallrade.
Mot slutet?
2012-03-12 22:10:00
Det grämer mig att vi är så dåliga på att blogga just nu. Men tiden räcker inte riktigt till. Eller så prioriterar vi bara annat helt enkelt. Och kanske är det dags att börja inse att BlogTheBaby sakta börjar gå mot sin gravkant för att falla ner. Men det gör lite ont när jag tänker så.
Blogg från sjuksängen
2012-03-07 14:02:00
Idag är jag hemma med halsont. Har inte haft så ont i halsen sen innan halsmandeloperationen för flera år sen. Har heller inte fått sova så mycket som jag gjort idag sen innan Herman kom. Känns det som. Fast det har jag nog. I alla fall känns det som värsta lyxen att få somna om vid 8 och vakna några timmar senare och sen bara slöa framför tv:n resten av dagen. Så lite uppdatering på grabbarna: Randigt. Dagiskreativitet. På väg till födelsedagskalas. Födelsedagskalaskaos. Men ta ballongen då, Bob! Bobatron. “Totoro” lyser i mörkret. Bob har hittat sin navel. Bebisfåfänga: borste, kam och tandborste. Det ska börjas i tid… Vardagsakrobatik. Dagen efter?
Står utanför din dörr…
2012-02-27 22:47:00
Pling plong! Någon är lite kär i granntjejen kanske. Eller så var han bara trött på att hänga med oss.
Bob 1 år
2012-02-22 22:36:00
Tittut, Grattis på 1 årsdagen Bob.
Jag tog det som en komplimang
2012-02-18 23:49:00
Ärlighet varar längst. Vilka lååånga bröstar du har, sa 4-åringen till mig i duschen på gymet idag. Man bah, men TACK! tycker du? Vad snäll du är! Och vad glad jag blir.
Nu har det gått en månad
2012-02-17 20:30:00
sen vi lämnade Thailand. Inte världens snabbaste månad men kanske den kallaste. Tittar på bilderna & längtar tillbaka http://travelelle.se/html/T1111-BKK-I.html Kanske den minst flashiga hemsidan på nätet, men den fyller sitt syfte som mitt minne. Saknar.
Vi tänker så lika, hon och jag…kanske
2012-02-17 08:56:00
Jag kliver på tunnelbanan hem från stan och slår mig ner mitt emot kvinnan med flätan. Denna kvinna bestämde sig för att åka hem med exakt samma tunnelbana, exakt samma tid och i exakt samma vagn som jag. Precis som vi både gjorde i morse. En kvinna jag inte känner. Men känner igen. Vi nickar inte mot varandra. Man gör inte så i Stockholm. Tydligen. Jag tar upp min bok och läser. Tänker inte på om hon är kvar när jag går av.
Går sönder i kylan
2012-02-10 10:37:00
Idag är det sådär isigt vitt utanför fönstret. Så träden blir otroligt vackra. Nu sitter jag iochförsig på mitt kontor UTAN fönster men imorse fick jag en glimt av de vackra, sirliga grenarna. -17 grader ute. Fredag. Idag ska min nya hemsida bli klar. Jag älskar att koda. Kan fastna så timmarna rinner iväg. Lägger till portfolion och justerar typsnitt. Jag har en torrspricka på ena fingret, just det finger som jag mest använder vid datorn, märker jag. För det gör ont. Försöker strunta i just det fingret men då går allt så långsamt så långsamt. Idag ska vi åka till Malmö. Vi packade igår och lyckades med konsten att få med oss lika mycket som när vi skulle till Thailand i tre månader. Nu står två sprängfulla väskor på golvet där hemma. Kanske borde vi inte packat ner Herman och Bob? Men det kommer ju bli skönt på tåget ner. Nej, men ärligt talat, vad mycket man måste ha med sig…ifall att…ombyten, blöjor, leksaker, träningskläder. Man vet ju aldrig när andan faller på fö...
De 7 svåra…
2012-02-08 19:46:00
Will Smith är på TV. ? Är det där Will Smith? ? Japp, det där är Will Smith. ? Men han ser inte ut som Will Smith. Men ändå som Will Smith. Han ser äldre ut…mer…hmm…sliten? Nej, inte sliten – särgad…nej, sargad, menar jag. ? Färgad? ? NEJ, hahaha, nej, sargad. Fårad. Som att han varit med om sju svåra ord. Hahahhaa. ÅR! År, menar jag! Kom igen nu då, ett till svårt ord, jag klarar det! 
Ordning och reda
2012-02-08 13:40:00
Var på rolig föreläsning igår. Om hur man får ordning hemma. Experten Nina Strandberg som skrivit boken ”Röj & Rensa” berättade för oss åhörare. Jag lärde mig hur jag ska tänka, inte tänka, sortera, planera, packa och slänga. Superkul. Nu är jag expert. Nu ska jag bara applicera det jag lärde mig på hemmet. Lelle fick en liten panik i blicken när han kom att tänka på kylskåpet men DÄR tänker jag ju inte rensa. Köp nu inte nya saker, sa Nina, att lägga på de tomma hyllor som blir. Vi får väl se.
Polis polis…
2012-02-05 22:12:00
Idag fick Herman en poliströja av sin farmor. Just nu har vi en sovande polis. Gissningsvis blir det även en förskolepolis under morgondagen. Kanske kommer tröjan aldrig tvättas. För vad ska man ha på sig under tiden?
Vardagsproblematik
2012-02-04 23:33:00
Jag står med ytterkläderna på för att gå iväg och handla. Herman vill inte följa med. ? Vill du ha glass eller godis, Herman? frågar jag eftersom det är lördag och han brukar sockerchockas just på lördagar. ? Glass, jag vill ha glass, svarar han då. ? Vill du inte ha godis? ? Nä, jag vill ha glass, mamma. ? Okej, vill du ha sån där grön glass som vi har hemma i så fall. ? Nä, jag vill ha en annan glass, säger Herman. ? Okej, vaddå för glass? Vill du ha strut eller en magnum eller en sandwich eller nåt sånt då? undrar jag. ? Nejmen jag vill ju ha glass här hemma. ? Jamen jag går ju ut och köper en hit, så kan du äta den här. Är det okej, Herman? ? Nä. Jag vill äta glassen här hemma. ? Oooookej, men i så fall har vi ju bara den där gröna glassen, ska du ha den då eller? ? Neeeje, jag vill ju VÄLJA glassen här hemma! säger Herman lite argt. ? Okej, fast om jag ska köpa en glass så köper jag bara EN glass och tar med upp hit. Så vad vill du ha? ? Man jag ska ju ha godis, mamma. Du och j...
Operation: Stora Rensningen
2012-02-03 09:42:00
När vi kom hem från Thailand var lägenheten skinande ren med synligt golv i alla rum. Det tog kanske fem minuter innan golvet var täckt av kläder, leksaker, damm, kuddar, ljusstakar och annat löst. Man kommer till en punkt då man måste bestämma sig för att antingen: 1. Köpa mer förvaringsutrymme åt alla prylar man har 2. Rensa bort alla några prylar Så. Någon som har en bra förvaringsmöbel åt oss? Men okej då. En kartong till Stadsmissionen, en kartong för loppis, en kartong att ta ut till landet (oj, nu får mina föräldrar hjärtattack). Och sakta tar vi oss igenom rum för rum. Den här då, slängas? Nej, loppis kanske… Det är ganska svårt. Det skär i hjärtat. Lelle vill slänga ut alla mina kuddar, jag vill slänga ut alla Lelles bandyklubbor. Istället slänger vi ut Hermans leksaker. Fast inte alla… Hörde att det blir superstor loppis i Kista i slutet av februari. Blir kanske till att boka bord.
Andnöd
2012-02-02 22:39:00
Efter att Herman berättat för mormor och morfar via telefonen att han har feber och inte kan andas ville de se för sig själva så vi Skypade istället. Herman hoppade upp och ner i soffan med en stor plasttunna på huvudet medan Bob knatade runt soffbordet och åt på en blå ballong. Morfar sa att han var glad att barnbarnen inte var hos dem utan på tryggt avstånd borta hos oss. Han avundades helt enkelt inte vår situation med två galna barn. Jag avundas dock morfar hans barnfria tillvaro efter en hel veckas helvetesnattningar av Bob. Somliga vägrar sova innan elva på kvällen. Tydligen absolut bästa lektiden på dygnet. P.S. för er som undrar: Herman HAR feber men KAN andas.
Någon åker bil
2012-01-30 14:34:00
Min supermesgymstart har jag halvt om halvt tagit igen genom att pricka av flera av dagens punkter. Bland annat har jag fixat kontorsplats för kommande 2 månader (sen åker jag på mammaledigheten igen). Topp. Och vad gör Lelle och Bob en dag som denna. Kör bil naturligtvis. På Coop.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33651 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss