TopplistanNöje och UnderhållningDetaljer för "Filmmedia.se"

Filmmedia.se


Filmmedia.se
Allt om Film, TV och Media - Underhållande filmblogg med nyheter, artklar och personliga reflektioner. Uppdateras dagligen, ständigt aktuell. Håll kollen med Filmmedia.se!
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Ruben Östlunds The Square tävlar om Guldpalmen
2017-04-28 11:45:00
(Pressmeddelande från SFI) Som första svenska film på 17 år tävlar Ruben Östlunds nya film The Square om den prestigefulla Guldpalmen på Cannes filmfestival. The Square är Östlunds fjärde långfilm som deltar i Cannes efter Turist (2014), Play (2011) och De ofrivilliga (2008).  ? Tyvärr var jag så nervös att sensationskänslan uteblev. Det var mer som när domaren blåser av en oerhört jämn match som till sist slutar med vinst. Lättnad! Jag har haft det på känn, jag tycker att vi gjort en mycket bra film. Men det var på håret att vi hann klart. Vi har klippt ned ett 400 000 gigabyte stort material till 30 gigabyte. Anledningen till att svaret dröjde var just att vi lämnade in sent. Men åh vad kul det ska bli att få ha en galavisning i Lumièrebiografen. Det finns scener i The Square som är gjorda specifikt för den föreställningen med den smokingklädda publiken. Jag säger inte mer, ni kommer att förstå, säger Ruben Östlund. ? Jag är så glad för Rubens skull. Hans konstnärliga särprägel i...
John Williams och musiken som ett universellt språk (video)
2017-04-28 09:53:00
Hittade precis den här fina videoessän när jag letade efter bra material för att kunna sparka igång bloggen ordentligt igen: ”John Williams and the universal language of film music”. Den handlar om en av de största filmkompositörerna genom tiderna och om musiken kan fungera som ett universellt. Fascinerande material och fascinerande innehåll, se den! The post John Williams och musiken som ett universellt språk (video) appeared first on Film & Media.
Cinemateket hyllar Gösta Ekman med retrospektiv
2017-04-04 11:10:00
Under april och maj visar Cinemateket i Stockholm nio filmer av och med Hasse Alfredson. Med anledning av Gösta Ekmans frånfälle vill vi särskilt uppmärksamma några av dessa. Från samarbetet i Hasseåtages revyer följde Gösta Ekman med till deras filmer och han medverkar i sju av de nio filmerna som visas på Cinemateket, däribland huvudrollerna i de komiska pärlorna Picassos äventyr och Ägget är löst. Men Svenska bilder är först ut. Läs mer för samtliga visningar och tider: Nu på torsdag får Svenska bilder sin nypremiär som digitalt restaurerad och den presenteras av Hasses Alfredsons son Tomas Alfredson i Filmhuset, under en afton tillägnad Gösta Ekman. Även flertalet av de andra filmerna i retrospektiven har digitaliserats och kommer inom kort finnas tillgängliga för biografvisningar över hela landet. Tid och plats: torsdag 6 april kl. 18:00, Cinemateket i Filmhuset, Borgvägen 1 i Stockholm. Nedan listas resterande filmer av och med Hasse Alfredson, med Gösta Ekman i både större ...
Dansa som i filmerna! (Tio bilder)
2017-04-03 11:43:00
Antar du utmaningen? Vilken dans tänker just du briljera med på festen? The post Dansa som i filmerna! (Tio bilder) appeared first on Film & Media.
Ny bild från Star Wars 8 släppt idag…
2017-04-01 11:21:00
Star Wars Episode 8, ny bild från filmen släppt idag: The post Ny bild från Star Wars 8 släppt idag… appeared first on Film & Media.
Har Belle i Skönheten och Odjuret Stockholmssyndromet? Och en massa andra s
2017-03-30 07:14:00
Har Belle i Skönheten och Odjuret Stockholmssyndromet? Är Peter Pan drabbad av det som kallas Peter Pan-syndromet? Vilka moraliska frågetecken uppvisar egentligen Snövit och de sju dvärgarna? Kolla den underhållande videon nedan så kan du få svar på en massa saker frågor om Disney-filmerna som man borde ställa sig, som varför det är okej att kyssa flickor som sover eller t.o.m. är drogade.  TIPS! Läs även:  Walt Disneys specialkamera DESTINO ? Dali + Walt Disney The post Har Belle i Skönheten och Odjuret Stockholmssyndromet? Och en massa andra spännande frågeställningar om Disney-filmer (Video) appeared first on Film & Media.
Filmmusikens grunder (video)
2017-03-27 20:04:00
Spana in bra videoessä om filmmusikens grundelement. Om du gillar film eller musik eller båda är egalt, du kommer säkert att gilla den här:  The post Filmmusikens grunder (video) appeared first on Film & Media.
Vad kan schack betyda i filmerna? (video)
2017-03-26 21:44:00
Vad kan schackspel betyda i filmerna? Rätt många olika saker faktiskt. Kolla in en fundersam och filosofisk videoessä om med exempel från en rad olika filmer:  Exempel från: Geri’s Game (1997) X-Men (2000) The Fighter (2010) Independence Day (1996) 2001: A Space Odyssey (1968) Sherlock Holmes: Game of Shadows (2011) The People V. OJ: Made in America (2016) The Wire: Season 1, Episode 3 (2002) Better Call Saul The Simpsons: Homer Goes to College The History of the World, Part 1 (1981) The post Vad kan schack betyda i filmerna? (video) appeared first on Film & Media.
Kolla in 40 minuter långt TWIN PEAKS-reunion
2017-03-24 05:20:00
Snart är det dags, den största TV-seriehändelsen hittills under hela detta millennium. Nu är det typ mindre än två månader kvar tills Twin Peaks-uppföljaren har premiär. 217 skådisar hjälps åt med att få liv i David Lynch’s 400-sidiga manus. ”Det är en långfilm i 18 avsnitt” säger Lynch till Entertainment Weekly. ”Twin Peaks är en kosmologi.” Vad detta innebär får du alltså vänta ytterligare lite till med att få reda på. Men om du vill ta en titt på karaktärer och filurer som figurerar i kommande serien kan du klicka på länken nedan. EW har satt ihop en 40 minuter re-union special där du ser alla de nu mycket åldrade karaktärerna, alla de som fortfarande är vid liv. Kolla in specialaren här: http://people.com/pen/00000158-44d0-d1a1-a758-4cd852110000/     The post Kolla in 40 minuter långt TWIN PEAKS-reunion appeared first on Film & Media.
Sagan om Ringen: Filmen vs boken (video)
2017-03-23 13:22:00
Om du sett filmen Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring men inte läst boken och funderar på att göra det, eller tvärtom, om du läst boken och funderar på att se filmen, så har du här en bra sammanfattning om skillnader och likheter. Vad har man egentligen tagit bort eller ändrat i filmen? Och hur stora är skillnaderna egentligen? Allt det här får du svar på i videon nedan:   The post Sagan om Ringen: Filmen vs boken (video) appeared first on Film & Media.
Topp 10 bästa filmer: mina tio favoritfilmer
2017-03-22 08:29:00
Vilka är då mina egna TOPP TIO BÄSTA FILMER? Ta en person som är uppvuxen med film och har både teoretisk och praktisk utbildning i ämnet och fråga vad den personen har för favoritfilmer, kanske den listan blir så här? Ja, om du frågar mig så, annars troligen inte. Det som är spännande med film är ju att alla har sina egna filmfavoriter och att folk tittar på film på olika sätt och av olika orsaker. Själv uppskattar jag både riktigt bra film rent hantverksmässigt och konstnärliga pretentioner. Men också originella och underhållande filmer. Nåja, här är i vilket fall min egen topp tio-lista. I vilket fall så som jag har känt den senaste tiden. Jag får väl säga till om jag ändrar om i mina omdömen. I vilket fall kan man säga att den egentliga gemensamma nämnaren för samtliga filmer, även bubblarna nedan, är att de är känslostarka filmer. Om en film inte kan beröra, uppröra eller på något sätt uppväcka upp känslor, då den som bäst bara bra underhållning, men i övrigt inget att komma m...
Suger verkligen CGI?
2017-03-20 21:00:00
Om du tycker att CGI suger så kanske du bör titta på videon här nere. Du kommer att tappa hakan när du förstår hur CGI veklingen används idag och i vilken omfattning.  The post Suger verkligen CGI? appeared first on Film & Media.
Spännande filmfakta (20 bilder)
2017-03-16 11:36:00
  Lite spännande filmfakta. Vardagsunderhållning kan man ju också kalla det. Aha, riktiga mentalpatienter, det visste jag inte. Jolie har många välgörenhetsprojekt på gång. Christopher Reeve och Robin William var goda vänner. Forrest Gump har en mängd uttänkta grejer ingen människa kommer att tänka på. Desperat? Katter verkar gilla Marlon Brando. Eller så var det Maffia-ftemat som den var förtjust i- Katter är ju onda… Kritikerna avgör inte vad som blir succé. Inception, också en sån där film som är helt överladdad med detaljer. Fyra månaders slagsmål. Måste ha tagit hårt på teamet. Dvärgen var  egentligen längst av alla skådisarna, 1,85 meter lång. Inte så jättelång. Men okej, han gjorde ju även rösten till trädet, Treebeard eller var det nu var för något han kallades den där enten. Skådisarna kammade inte hem nånting, men ”Bilbo” fick ju en i ettan. Man fattar knappt hur lågbudget de första två filmerna egentligen var. Man målade alla skeppen i f...
Fem riktigt bra Matt Damon filmer – från pokerspelande till polisdram
2017-03-14 14:52:00
Fem riktigt bra Matt Damon filmer – från pokerspelande till polisdrama Ända sedan medverkandet i Oscarsvinnande Good Will Hunting har Matt Damon visat sig vara en av Hollywoods starkast lysande stjärnor. Han har jobbat med några av vår tids största regissörer och även blivit kritikerrosad för sitt eget skrivande för filmduken. Att välja vilka av Matt Damons 50+ filmer som förtjänar att vara med på en topp fem lista är därför ingen lätt uppgift, men här finner ni de, enligt oss, fem bästa rullarna (utan någon speciell ordning) Rounders (1998) Denna film som släpptes mitt under pookerboomen bemöttes med mixade recensioner men anses ändå vara en sorts kultfilm, och som ofta pekas ut som en av de bästa pokerfilmerna. I filmen spelar Matt Damon rollen som Mike, en juridikstudent och talangfull pokerspelare som går med på att hjälpa sin vän tillika gambler, Worm (Edward Norton) att spela ihop de $15000 dollar han behöver för att betala tillbaka sina skulder. Allt eftersom att deadli...
Lisbeth Salander återvänder till vita duken i ?Det som inte dödar oss? 
2017-03-14 05:00:00
Filminspelningen av Det som inte dödar oss inleds i september i år och biopremiären är planerad till den 5 oktober 2018: Pressmeddelande från Sony Pictures: Fede Alvarez regisserar filmatiseringen av David Lagercrantz globala bästsäljare. Filminspelningen börjar i september och filmen kommer att få en helt ny rollbesättning. Alvarez ska nu träffa skådespelerskor för rollen som Lisbeth Salander.  Lisbeth Salander, kult- och titelkaraktären från den hyllade Millennium-serien som skapades av Stieg Larsson, återvänder till vita duken i ?Det som inte dödar oss?, den första filmatiseringen av David Lagercrantz globala bästsäljare. Fede Alvarez, som regisserade förra årets thrillersuccé ?Don?t Breathe?, regisserar efter ett manus av Steven Knight och Fede Alvarez & Jay Basu. Scott Rudin, Søren Stærmose, Ole Søndberg, Amy Pascal, Elizabeth Cantillon, Eli Bush och Berna Levin producerar. Exekutiva producenter är Anni Faurbye Fernandez, Line Winther Skyum Funch, Johannes Jensen och David ...
Reklaminlägg, Video: UIP – The Great Wall
2017-02-08 11:09:00
Inlägget innehåller reklam från UIP 5 Skäl att inte missa en av årets mest intressanta filmer: The Great Wall med Matt Damon i huvudrollen. Om du inte hunnit se bilder från The Great Wall, så missa inte trailern här nere, den häftigaste, mest storslagna och vackra trailern hittills i år. Min gissning är att du kommer att tycka precis som jag: Det här är en film som man bara måste se på stor duk. Genom trailern får du provsmaka en riktigt ambitiös och påkostad storfilm med Matt Damon som slåss mot monstruösa varelser uppe från den kinesiska muren. Regissören är Zhang Yimou, en av världens mest respekterade filmskapare med mästerverk bakom sig som Hero, Flying Daggers, Curse of the Golden Flower, Den röda lyktan och Att Leva. 5 skäl till varför du måste se The Great Wall: Estetisk perfektion – Zhang Yimou är mer känd än någon annan för att skapa vackra bilder genom färger. Men Zhang startade också sin karriär som filmfotograf, så det är ju inte konstigt att ett genomgående maka...
Ola Rapace på Thailands bakgator?i nya dramathrillern Farang
2017-02-07 12:01:00
Farang är C Mores andra svenska originalserie efter succén med Saknad. Ola Rapace och Louise Nyvall spelar huvudrollerna i denna dramathriller, där en pappa och hans dotter försöker hitta vägen tillbaka till varandra genom ett kriminellt skuggland på Thailands bakgator. Erik Leijonborg har regisserat och Malin Lagerlöf står för manus till Farang, vars två första avsnitt får streamingpremiär på C More 9 mars. C More fortsätter satsningen på svenska kvalitetsproduktioner med den nya dramathrillerserien Farang. Ola Rapace spelar Rickard, som tio år efter flykten från Sverige till Thailand hankar sig fram som småkriminell i Phuket med skyddad identitet och ett pris på sitt huvud. När hans femtonåriga dotter Thyra (Louise Nyvall) ger sig ut på jakt efter sin pappa kommer det förflutna ikapp med våldsam kraft, och tillsammans med henne blir Rickard tvungen att slå tillbaka för att överleva. –  Farang är en berättelse om tillit och svek. Om att vi aldrig kan fly vår historia, men at...
Inferno & Kubo på DVD/BrD i februari
2017-02-02 09:56:00
Universal Sony Pictures presenterar kommande titlar på 6 stycken Blu-ray och DVD-utgivningar i februari. Nedan har du titlar och datumen så att du vet vad du kan beställa.  BRIDGET JONES?S BABY Bridget Jones är gravid och det finns två personer som hon tror kan vara pappa. Bridget’s focus on single life and her career is interrupted when she finds herself pregnant, but with one hitch … she can only be fifty percent sure of the identity of her baby’s father. On Blu-ray & DVD February 6 DON’T BREATHE Från skaparna av EVIL DEAD kommer en gastkramande ”HEIST”-film (heist=rån, stöld och sånt) där en trio inser att det inte var en sån bra idé att råna en blind man. From the twisted minds behind EVIL DEAD comes a new terrifying experience. A trio of friends break into the house of a wealthy blind man, thinking they?ll get away with the perfect heist. They?re wrong. On Blu-ray & DVD February 6 (Sweden, Norway & Denmark only) THE SHALLOWS En...
FM vilar lite…
2017-01-31 13:44:00
Hmm… Jag hade tänkt att få igång skiten lite bättre, men det dröjer något. FM får vila lite på grund av arbetsbelastining, familj och nu influensa och sånt där. Håll kontakt med bloggen på Facebook så länge. Gilla vår sida där jag publicerar lite nyheter om filmvärlden och annat smått och gott: https://www.facebook.com/Filmmediase-142493519127576/ The post FM vilar lite… appeared first on Film & Media.
Matt Damon: The Great Wall – Featurette
2017-01-16 14:10:00
Kolla in en fascinerande Featurette där Matt Damon talar om sina upplevelser från filminspelningen för The Great Wall och om samarbetet med mästerregissören Zhang Yimou. The post Matt Damon: The Great Wall – Featurette appeared first on Film & Media.
Skådisar delar med sig av minnen från tidiga filmer (vid)
2017-01-09 12:17:00
Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker m.fl. frågas ut av IMDB om minnen från deras första filmer. Se videon här nedan:     The post Skådisar delar med sig av minnen från tidiga filmer (vid) appeared first on Film & Media.
Meryl Streeps tal på Golden Globes 2017
2017-01-09 10:35:00
Normalt sett intresserar mig inte tacktal. Men Meryl Streep håller ett kraftfullt tal på Golden Globes 2017 med viktigt budskap och ger en ordentlig känga riktad främst mot Donald Trump. Wow, Meryl, Wow. Se videon med tacktalet här nedan:    The post Meryl Streeps tal på Golden Globes 2017 appeared first on Film & Media.
Notis om bloggen
2017-01-04 14:11:00
Sajten FilmMedia kommer att fortsätta vila ungefär en vecka till, alltså fram till den 10:e ungefär. Om du följer Facebook-sidan kommer du dock som vanligt då och då att få lite roliga grejer, nyheter, länktips m.m. Så ett gott tips är att gilla FM på Facebook: https://www.facebook.com/Filmmediase-142493519127576/ The post Notis om bloggen appeared first on Film & Media.
Topp tio roliga scener från julfilmer (Video+bonus med Mr Bean)
2016-12-24 07:22:00
Håller du med? Saknar du någon? Bonus: Julscen med Mr Bean The post Topp tio roliga scener från julfilmer (Video+bonus med Mr Bean) appeared first on Film & Media.
Topp tio filmer år 1981
2016-12-07 10:27:00
Filmåret 1981 är mäkta intressant. Mäktiga filmer, vrickade filmer, luktande filmer, slasher, horror och undersköna kostymfilmer. Flera filmer med spår som på olika sätt satt ordentliga avtryck i filmhistorien. Välkomna att spana in FMs TOPP TIO FILMER 1981: 10 Polyester John Waters bästa och mest underhållande film. Med Divine som hemmafru till otrogen porrbioägare och vars son är knäpp fotfetischist som bryter av benen på kvinnor. Fullständigt vrickad film, i dubbel bemärkelse. Polyester lanserades som ”luktbio” med ett papper med olika dofter som man skulle lukta på under filmens gång. 9 Ms 45/Angel of Vengeance En stum flicka blir våldtagen och helt galen och hämnas på alla män. Våldsam och häftig kultklassiker. 8 The Prodigal Son Sonen till en rik man tror att han är Kantons bästa Kung Fu-fighter. Men det visar sig att hans pappa har mutat alla han slåss mot till att förlora mot honom. Tuff sanning att veta att man suger, han har inget annat val än att skaffa si...
Filminstitutet återinför barnfilmskonsulent
2016-12-06 10:16:00
Bra beslut av filminstitutet. Bra barnfilm behövs, inte bara här i Sverige. (pressmeddelande): Filminstitutet återinför en barnfilmskonsulent 2017. Detta är en del av ett antal aktiviteter för att stärka barnfilmen och höja dess status. ? Vi tar nytt grepp om barnfilmen nästa år för att höja både kvalitet, kunskap och status, säger Filminstitutets vd Anna Serner. Den nya rekryteringen sker samtidigt som Filminstitutet rekryterar en projektledartjänst om filmkunnighet. Dessa två nyckelpersoner, tillsammans med övriga som redan arbetar med barn/unga på Filminstitutet, ska se över både strategi och budget. The post Filminstitutet återinför barnfilmskonsulent appeared first on Film & Media.
*Trumvirvel*… och HEN leder nästa års guldbaggegala
2016-12-02 10:00:00
Ingen mindre än … leder guldbaggen! Men vem kan då HEN vara? Ja, det är Petra Mede som leder guldbaggen! Blev du förvånad? Inte alls va? Pressmeddelande: Femte Guldbaggegalan för Petra Mede Den 23 januari är det dags för Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm. Galan sänds sedvanligt i SVT och programleds av Petra Mede som är rutinerad i dessa sammanhang. Det är nämligen femte gången hon programleder den stjärnglänsande tillställningen. ? Med risk att göra en ordvits får jag tacka Baggen. Det har varit och är varje gång lika roligt att få vara en del av den. Jag älskar film, jag älskar publiken och jag har en hyfsad egenkärlek. Detta kan bara bli succé!, säger Petra. Petra är extra filmaktuell i dessa dagar då hon programleder det nya filmprogrammet Dolly på SVT, tillsammans med Fredrik Sahlin efter årsskiftet. Hennes galaklänningar från bland annat Guldbaggen går just nu att se i Lars Wallins utställning på Artipelag utanför Stockholm. The post *Trumvirvel*… och HEN led...
Sponsrad Video: American Honey
2016-11-28 09:53:00
Jag fick ett jättefint filmtips häromdagen på en film som jag helt höll på att missa. Kanske främst på grund av titeln som ger lite vibbar av lättsam komedi. Men om du kollar trailern nedan så döljer det sig något helt annat bakom namnet på filmen. American Honey som har premiär nu den 2a december, handlar om ett ungdomsdrama, en roadmovie om en tjej (prisbelönade Sasha Lane) som följer med ett gäng som reser omkring säljer tidningsprenumerationer. Det handlar om livet, om att vara ung och om rotlöshet och frihet. Själv får jag lite ”Easy Rider”-vibbar av trailern. Om du kollar in olika filmsajter som IMDB så får den toppenbetyg och väldigt fina recensioner. Den är också hyfsat lång, så filmen verkar vara en riktigt spännande djupdykning i karaktärernas liv. Så det här är en film som jag definitivt inte kommer att missa. Det brukar jag inte skriva när jag ger tips om filmer som är på gång, men det är få trailers som får mig att längta så mycket efter biofåtöljen. Med tan...
Donald Trumps viktiga medddelande till Hollywood
2016-11-23 10:39:00
Donald Trump har något mycket viktigt att säga till Hollywood. Klicka på bilden ovan för att se videon eller klicka på länken här Säga vad man vill. Men ibland har han bra åsikter och han uttalar sig gärna. The post Donald Trumps viktiga medddelande till Hollywood appeared first on Film & Media.
Akira Kurosawa – Composing Movement (Videoessä)
2016-11-22 14:05:00
Här är en liten video som handlar om hur Akira Kurosawa komponerade rörelse i sina filmer. Jag har faktiskt inte tänkt på hur mycket rörelse det är i hans filmer, så det är kul att få lite andra perspektiv på filmskaparens verk. Det är en sevärd video och dessutom finns lite jämförelse med moderna filmer och en känga åt Hollywood. The post Akira Kurosawa – Composing Movement (Videoessä) appeared first on Film & Media.
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33492 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss