TopplistanMat och DryckDetaljer för "Matnils"

Matnils

Matnils
Allt om mat och dryck förutom hälsokost. Restaurangrecensioner, produkttest, recept, djupdykningar, kökstillbehör och allt annat som intresserar matlagningsentusiasten.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120

Artiklar

080520 - Kort om några hak (Gbg)
2008-05-20 17:35:00
En hyllning, två sågningar och en favorit i reprisMitt andra hem är en nyupptäckt stjärna på Andra Långgatan i Göteborg. Precis som namnet antyder aspirerar detta etablissemang på att få vara ditt ställföreträdande vardagsrum. Levereras med färdigklottrat dass, kombinerad tv/öppen spis, en liten scen, biofåtöljer mm. En salig blandning på relativt liten yta som faller mycket väl ut. Skulle shoppingandan falla på efter några dubbla espresso kanske du vill slå till på en vintageklänning el två ur second handsortimentet? Har du musiköra arrangeras här dessutom små koncerter från och till. Beundransvärt att man lyckas göra något så bra med en så i grund och botten sliten lokal. Här tänker jag göra fler besök, förutsatt att stället fortsätter hålla öppet. En liten fågel har viskat i mitt öra att ställen i denna lokal sällan blir långvariga.Jacobs café i Haga serverar värdelösa grillade smörgåsar för dryga femtilappen. Skulle snarast kalla den torra brödbit jag fick för en toast och den b...
Mer om: Recensioner , Diskussion , Smårätter , Kort
080512 - Om lakrisalens monstruösa inverkan på lakritspannacotta
2008-05-12 21:39:00
Jag slet så att förfädrarna darrade i sin himmel, jag skvimpade och skvalpade, slipade och finmejslade, krossade och malde, blandade och mixade, kokade och puttrade, fräste och hackade, strödde och spritsade, planerade och organiserade, hällde och siktade, skiktade och förvällde, smulade och kämpade, piskade och hetsade timme efter timme efter timme efter timme efter timme efter timme.Och så blev det så fel ändå.I korthet mina vänner:Använd aldrig, under några som helst omständigheter, krossad lakrisal i någon form av anrättning som ska tjäna som mänsklig föda. Aldrig. Någonsin. Aldrig. Kemiskt. Beskt. Vämjeligt.Det blev Tiramisu till hela besättningen (ca 50-60 pers) istället.Andra intressanta bloggar om: Dessert , Lakrits, Recept, Mat, Matlagning, Matblogg, Tiramisu, Beskt, Matmord, Ond, Bråd, Död, Fest
Mer om: Diskussion
080505 - På champagnefronten intet nytt
2008-05-05 21:58:00
Piper Heidsieck har tagit hjälp av en holländsk designduo för att försöka förnya sig. Studentpresent kanske?Resultatet är ju förvisso småcoolt men skvallrar samtidigt om den egentliga produktens statiska natur.Andra intressanta bloggar om: Dryck, Alkohol, Alkoholhaltigt , Champagne, Piper Heidsieck, Bubbel, Skumpa, Student, Present, Design
Mer om: Fest
080505 - Tragiskt hoppfulla matrön
2008-05-05 15:02:00
...eller dagens eskapismDet är tydligt att det är en viss sorts rön som får spridning i media. Drick två glas vin om dagen och lev längre, stek allt i olivolja och förbli evigt ung.Expressen skriver idag, förvisso med en humoristisk klang, att pizza kan skydda mot hudcancer. Om man accepterar att kvällspressen tenderar att vilja bekräfta gemene mans preexisterande föreställningar om tingens tillstånd, är det ett tragiskt dokument om längtan efter en verklighet som inte är helt verklig.Pizza (tomat och olivolja...) skyddar mot hudcancerAndra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Pizza, Olivolja, Tomat, Hudcancer, Media, Cancer, Vetenskap, Eskapism
Mer om: Diskussion , Skräpmat
080505 - Förkylda mattankar
2008-05-05 14:22:00
Nya projekt och annat gottDet ska tydligen till en rejäl brakförkylning för att man ska ha tid att skriva på bloggen. Om några månader är lugnet sannolikt återställt, än så länge tar kirurgakuten, schemaläggning och pendlandet sin tribut.Två matprojekt har jag tagit på mig den närmsta framtiden. Cupcakes till en studentskiva (70 st olika är den ambitiösa planen än så länge) och efterrätt (ca 50 pers) till en spexsittning. Återkommer när jag vet mer. Om någon vill ha en kulinarisk rapport från Berlin daterad februari-mars i år så hojta till!För alla er lyckliga och olyckliga människor där ute kan jag bjuda på något som borde få den mest cyniska gnet på bättre tankar:Att baka cupcakesAndra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Cupcakes, Sittning, Dessert , Blogg, Matblogg, Matbloggar, Bloggning, Socker
Mer om: Fest , Diskussion
080429 - Le pain Francaise (Gbg)
2008-04-29 19:48:00
Bloggen kommer bli lite mer kortfattad framöver pga tidsbrist. På detta sätt hoppas jag kunna få liv i skrivandet igen.Tänkte bara kort meddela att franska bageriet i Göteborg är smått fantastiskt. Svindlande snabb personal, klockrena bakelser och en chèvremacka som var så brutalt forte att de måste smugglat osten genom tullen.Fem frasiga fransyskor av fem möjliga.
Mer om: Recensioner
070122 - Helen´s sushi (Sthlm)
2008-01-23 01:03:00
Dumplingar från himmelenInnan kocken skulle gå hem denna vita vinterdag hann vi sätta tänderna i ställets ryktbara dumplingar. Det finns ett gäng olika att välja på, om man är flera kan man dessutom dela på en tallrik sushi respektive en uppsättning dumplingar.Personalen är trevlig men kan vredgas om man tillförskansar sig engångsätpinnar i trä istället för de friktionsfria i metall.Bra pris pretanda genomgående och exceptionella dumplingar!Tre glashala oförstörbara ätpinnar av fem möjliga overall, dumplingarna isolerat snuddar dock de riktiga höjderna.http://www.helenssushi.se/Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Stockholm, Recensioner , Recension, Dumplingar,, Matblogg, Matbloggar, Helen's sushi, Sushi
Mer om: Vegan
070121 - Restaurang Ho´s (Sthlm)
2008-01-21 21:46:00
Gör som PersbrandtEfter att ha inspirerats av Moderna muséets Baertlingutställning styrde vi kosan mot Restaurang Ho´s på Söder. Alla bord var upptagna, bland annat av den famöse Persbrandt, så vi valde take-away. Anka med skogsöron och lite andra svampinjoner, anka szechuanstylee, kyckling och en anständig tofuanrättning blev vårt byte. På vägen hem hamstrade vi bonusdelikatesser som parma, halloumi, oliver, glass mm. Kalaset ackompanjerades dryckesmässigt av Amarone, Codorniù och ett chiantivin.Lite dyrare och mycket bättre än i princip alla andra thaiställen.Här ska du äta!Fyra av fem orakade dramatendrasuter blir det för Restaurang Ho´s.Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Stockholm, Recensioner , Recension, Thai,, Matblogg, Matbloggar, Restaurang Ho´s
070120 - Indian garden (Sthlm)
2008-01-20 23:07:00
Kungen av matosVi hade bestämt oss för take-away men trots den nära-astma-upplevelsen matosen beredde våra arma strupar, valde vi att äta sûr place. Som brukligt på indisk restaurang fylldes borden till bredden av allehanda skålar, krus och korgar. Jag valde en lammanrättning och toppade med naanbröd. En smockfull, charmig restaurang med anständiga priser och personal som vill ändra ens beställning när de tycker man beställer fel mat faller mig helt i smaken.Fyra av fem kryddinducerade astmaanfall blir det för Indian garden. Plus: Atmosfären, priserna, smaken!Minus: Väl brutal matos. Kläderna luktar i flera dagar...Snudd på femma.Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Stockholm, Recensioner, Recension, Indiskt,, Matblogg, Matbloggar, Indian garden
071225 - Malmö Akvavit
2007-12-25 18:07:00
Bara helt kort...Malmö Akvavit.Visst är den fin? Skön sovjetfeeling över etiketten, smaken var också mild som glasnost och perestrojka.
071216 - Varma hallon
2007-12-16 19:25:00
Det var oförskämt länge sedan jag skrev något här nu. Jobbet kräver sin tribut. Egentligen har jag hunnit med en hel del hak sedan sist men istället för att ägna mig åt gårdagens nyheter tänkte jag påminna samtliga om att varma hallon med vaniljglass inte går av för hackor!Har precis inmundigat en tallrik och kom på mig själv med att slicka tallriken ren. Det är inte ofta det händer. Så enkelt och så gott. Vill man spetsa till det kan man strö lakritsströssel eller ringla lakritssås ovanpå.Superkorta kulinariska reminiscenser de senaste veckorna:Hamnkrogen (Kalmar)Käkat trerätters här två gånger, båda gångerna föll det mycket väl ut. Dessutom lyckades jag klämma in en lunchbuffé förra sommaren, också det till belåtenhet.Sist satte vi köket på prov genom att begära en vegansk trerätters trots att de inte ens hade ett vegetariskt alternativ på menyn. Till vår stora belåtenhet lyckades de prestera fullgoda veganska alternativ utan att ens jämra sig.En restaurang som utöver allt det inv...
Mer om: Recensioner , Vegan , Hallon
071104 - Om sushins och majonnäsens oförenlighet
2007-11-04 23:27:00
HälsosushiHär åt vi idag och det var väl ganska alldagligt. Inget speciellt mer än att ingen pratade svenska i disken så vår beställning försenades något. Inget större problem egentligen men vi förstod aldrig varför de kunde tänka sig att prata engelska med vissa av gästerna medan vi aldrig fick chansen att pröva detta till synes framgångsrika djärva grepp.Ett plus för rejäla avokadobitar i Andrea´s veganalternativ.En solid trea för detta ställe som levererar men inte så mycketmer.Jag föredrar Sushi Sendai varje gång om jag får välja.YamatoHär käkade vi för ganska länge sedan och jag minns att vi inte gillade det, dels var det dyrare än alla andra alternativ och dels envisades de med att klägga ner maten med majonnäs. Trots att vi specifikt bad dem att inte ägna sig åt sådant ofog!!!!Majonnäs i sushi är en styggelse!Två av fem blir betyget, det var trots allt ätligt.Hagabion (i repris)Hagabions kafé fortsätter leverera och håller sin ställning bland de solklara stjärnorna på Götebor...
Mer om: Recensioner , Vegan
071025 - Ett antal hak i Göteborg
2007-10-25 16:41:00
Följande inlägg skrevs den 14:e oktober men jag har inte hunnit slänga upp det på nätet förrän nu. När väl saker lagt sig på jobbet skall jag försöka bli mer regelbunden med bloggen igen (jag har tusen saker på lager vid det här laget). En del av texten är lite telegrammässig då jag vill hålla mig så nära de omedelbara tankarna direkt efter besöken som möjligt.Fröken OlssonPrisvärda väl tilltagna smaskigheter. Vi åt kärleksmums och halloncheesecake. Trevliga juicer (Andrea drack tranbärsjuice). Mycket folk. God espresso.En 4:a blir det för Fröken Olsson.Halloncheesecake.Röhsska museetBjuder på det mesta i form av kul genomarbetade utställningar. Synd att man måste betala extra för typ allt. Lustigt att man kan gå direkt till Åhléns efteråt och köpa grejerna de ställer ut.Röhsska i urval.Frank´sEn källare direkt från Östberlin. Känns tveksamt ur brandskyddssynpunkt. God chokladkaka och kaffe. Livsfarlig trappa ner (snubbelvarning). Glassig ovanvåning.En 2:a blir det för Frank´s källa...
Mer om: Recensioner , Dessert , Choklad , Sushi
071004 - Mother India (Gbg)
2007-10-09 00:20:00
Ojojoj, nu var det länge sedan jag skrev någonting här. Nya jobbet kräver sin tribut tid och energi.Härförleden var jag i Göteborg och käkade för andra gången på det mycket prisvärda och, om än på en bakgata, centralt belägna Mother India. Man behöver inte mer än sticka näsan innanför dörren innan den uppmärksamme kyparen har noterat sällskapets antal och hänvisat till en lämplig placering i den mysiga men något trångbodda lokalen.Klientelet är av alla storlekar, åldrar, ursprung och grad av intellektuell fallenhet. Menyns huvudrätter är uppdelade efter köttsorter så att man först kan bestämma sig för ungefär vad man är sugen på och sedan känna efter mer i detalj. Dessutom bjuds som ofta på indiska restauranger ett bättre urval vegetariska alternativ. Min blick fastnade på lammkött som jag inte ätit på länge och cognac'en i alternativ 34 fällde det slutliga avgörandet. Andrea åt ett vegetariskt alternativ med spenat och god indisk färskost, hon hade dessutom den goda smaken att bes...
Mer om: Lamm
070910 - Vegansk pannkakstårta x 2 samt veganska glassdrinkar x 3
2007-09-10 19:46:00
Blir en snabb redogörelse för helgens kulinariska äventyr då jobbet stjäl all min tid och kraft just nu.Vi firade Andrea´s födelsedag i Göteborg med veganskt lyxkalas featuring två sorters pannkakstårtor och tre olika glassdrinkar. Sen bar det vidare ut i natten med Klubb Locus på Pustervik vid Järntorget.Pannkakstårtornas recept får jag återkomma med men ett veganskt finfint pannkaksrecept finns att skaka fram här på bloggen sedan tidigare. Sojavispgrädde, ekologisk sylt samt frysta och färska bär spelade i övrigt huvudrollen utöver själva pannkakorna.Glass drink nr 1:Sojaglass med vaniljsmakMalibuKiwiMangoStrössel (gärna den kulörta blandströssel varianten, kokosflingor funkar också)Glassdrink nr 2 - Finnish d-light:Sojaglass med chokladsmakMinttuKrossad/riven chokladAfter eightGlassdrink nr 3 - Spumante:BlodapelsinsorbetGranatäppelsorbetSkumpa (vi använde Anna de Codorniù)De två första recepten mixar man och toppar med strössel resp after eight (som är 100% veganskt för den som de...
Mer om: Fest , Recept , Alkoholhaltigt , Vegan , Dessert , Choklad , Tårta
070902 - Kebabskandal i Tyskland!
2007-09-02 21:10:00
Mina värsta farhågor har besannats, vad fanken som helst kan ingå i den sammanpressade animaliska organiska massa som utgör kebab.I april skrev jag så här i artikeln "Matens pornografi" och nu har vi fakta svart på vitt i DN´s nätupplaga, tysk kebab är inälvor, hud och horn.Citat från min krönika på "Skafferiet" september 2006: Sedan tidigare har jag konstaterat att kebabkött (tillsammans med pizzaskinka) känns som ett av de absolut mest oförutsägbara livsmedlen som finns att tillgå. Den där oformliga sammanpressade köttmassan som hänger i vad som måste vara behaglig fortplantningsbefrämjande solsemestertemperatur för bakterier tillåter jag helt enkelt inte passera min tandrad. Gärna en "riktig" kebab med lammkött men inte den crabstickbesläktade slaktavfallsgegga som någon pinnat upp och hyvlar (!) kött ifrån timme ut och timme in.Det tar nog ytterligare en livstid innan jag käkar kebab igen efter det här.Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Kebab, Kött, Kebabkött, Slakta...
Mer om: Diskussion , Skräpmat , Skandal
070831 - Första pizzan i Kalmar
2007-08-31 20:50:00
Idag var det så dags att plocka på sig så mycket man kunde bära och med knäna bågnandes under ryggsäck och väskor styra kosan norrut, närmare bestämt till Kalmar. Då nattsömnen fick senareläggas några timmar pga att grannens lägenhet stod i ljusan låga (ja, det är helt sjukt men jag tänker inte uppehålla mig längre vid detta faktum då detta är en matblogg) har jag varit något sömndrucken dagen igenom.Det var denna trötthet som efter idogt delikatesshamstrande på den faktiskt rätt välsortimenterade "Söderlivs" föranledde ett besök på pizzerian "Flamenco". Någon macka slank ner till frukost imorse men i övrigt har jag gått på bensinångor och ren vilja, alltså blev det den hungriges val: Gyrospizza med blandad sås.En ganska liten kartong fick jag i handen men den tycktes väga som standardpizzor. Måste också säga att den såg ganska blygsam ut där den låg i sin kartong och svettades. Nu när jag med nöd och näppe lyckats äta upp tre fjärdedelar och tvingats inta ryggläge får jag väl erkän...
Mer om: Skräpmat
070829 - Semesterfrossa
2007-08-29 16:53:00
Utsikt från fönstret i Skanör. Köpenhamn anas i mitten, till höger Öresundsbron.Ordet frossa hade väl inte världens vackraste klang tidigare heller. Men efter att ett ställe i Malmö annonserat ut att de serverade billig "spädgrisfrossa" var ordet märkt som vidrigt i min vokabulär för åtminstonde ett bra tag framåt. Detta var några år sedan och jag prövar nu att smaka på ordet igen då jag faktiskt är lite lätt äcklad över den överdådiga frossa i delikatesser Andrea och jag ägnat oss åt de senaste dagarna.Platsen var mina föräldrars sommarställe i Skanör vilket nog var en väl vald plats för den här typen av kulinariska gränsvulgariteter.Vi började väl egentligen värma upp redan i söndags med bio på Kino tätt följt av parmaskinka, tre sorters melon, sån däringa chèvre med aska runt ringlad med akaciahonung, en hejdundrans massa olika kex, grillad halloumi, avokado, smördegsinbakade knyten med nyplockade plommon från kolonin och smulad fläderbrännvinsädelost, den nyss nämnda osten i små...
Mer om: Fest , Alkoholhaltigt , Choklad
070816 - Ao thai (Lund)
2007-08-16 19:55:00
I vår ambition att testa alla thaiställen i Lund kom turen häromdagen till Ao thai vid Mårtenstorget. Grundliga som vi är började vi med en take-away. Ena maträtten var något helt annat än det vi beställt men det var gott och de hade också på någon mystisk vänster tagit betalt för det felaktiga men billigare alternativ jag fick. Alltså gav vi stället en chans till.Det var igåt som vi återigen gled in genom portarna in i den mysiga lokalen med lågt i tak. Vad jag förmodar var thailändsk musik skvalade ur högtalarna, diverse mer eller mindre smaklösa men intrikata träsniderier som pryder väggarna gav för en gångs skull ett relativt genuint intryck. Måste säga att detta är thaistället i Lund med trevligast innanmäte även om det tyvärr inte säger så mycket. Konkurrensen är inte stenhård på den fronten precis. Vid vårt besök var stället initialt ganska folktomt men lokalen fylldes snabbt upp av glada gäster i olika åldrar och av olika samhällsklasser. Ett gemytligt surr infann sig.Maten ...
Mer om: Recensioner , Vegan , Thai
070808 - Riz Raz (KPH)
2007-08-08 19:04:00
Ehrm...här var det stängt men jag knäppte en bild i alla fall.På årsdagen av vårt första amorösa möte i skogarna kring Säljeryd i Småland ville vi inte riskera dåligt vegetariskt/veganskt alternativ. Eftersom Den Grönne Kaeldere behagade med oss skämta aprilo och ha stängt utan att ange varför gick vi till reservalternativet Riz Raz. Vegetarisk buffé till en rimlig peng och en schyrre röd italiensk riserva från 2002 gjorde susen.Tyvärr tyckte personalen att de skulle stänga två timmar tidigare än de egentligen skulle göra eftersom de flesta gäster hunnit gå. De undlät inte heller att mer eller mindre subtilt hinta om detta genom uttråkade blickar, närgånget diskplockande och slutligen trumfkortet, strålkastarbelysning! Klart att de ville göra något annat än att jobba en lördagkväll men, vafan, lite respekt.Nåja, innan restaurangbesöket drack vi lite ekologisk skumpa och käkade jordgubbar. Svårt att misslyckas med en sådan start.**Två av fem möjliga danska skallar blir det för Riz Ra...
Mer om: Recensioner , Vegan
070805 - Köpenhamn!
2007-08-05 20:49:00
I helgen som gick bodde vi på hotell i Köpenhamn och gjorde stan. Shopping, kafé och restaurangbesök stod på listan.Några axplock:...decadent chocolate pieces...det gick ju bara inte att låta bli. Ingen jäkla O´boy här inte!Svarta gulerötter på Dansk design centrum (DDC).Vi beställde vars ett glas vatten för att för en gångs skull den här resan snåla lite men tji fick vi. På nån vänster betalade vi bara 10 Dkr per flaska ändå. Tror de slog in fel.
Mer om: Choklad
070803 - Cupcakes!
2007-08-03 15:28:00
Halloncupcakes!Häromdagen gjorde vi cupcakes (ungefär som pråliga, överdådiga muffins) med hallontema. Innanmätet bestod således av hallonkräm signerad mig. I övrigt var det Andrea´s improviserade design. Jäklarns vad mäktiga de blev!Principiellt recept:Gör stora muffinsGör god fyllningDela muffinsarna på ungefär mitten och gröp ur litetStoppa fyllningen i urgröpningen och skruva ihop muffinsen igenGoGreens el Soyatoos! veganska vispgrädde med lite florsocker ovanpåToppa med hallon el smarties eller kanske något ännu flådigareSoyatoos! färdigvispade veganska (och alltså laktosfria) vispgrädde (god)GoGreens färdigvispade veganska (och alltså laktosfria) vispgrädde (lika god som ovanstående)Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Cupcakes, Cupcake, Muffin, Muffins, Hallon, Bak, Baka, Vegan , Vispgrädde, Vegangrädde, Vegansk vispgrädde, Dessert , Sött, Halloncupcakes, Soyatoo!, Soyatoo, GoGreen
Mer om: Recept
070729 - Pizzabagarna
2007-07-29 21:23:00
Andrea´s tofupizza och min italiano especial.I fredags blev det hemlagad pizza deluxe och Harry Potter på bio.4 pizzor:Nils special 1, italiano especialDegTomatsåsRiven parmesanFärska skivade tomaterSoltorkade tomaterParmaskinkaBabyspenatVitlök- och persiljafrästa krutongerHackade svarta oliverSvartpepparNils special 2, skogens giioouuldDegTomatsåsRiven parmesanFärska skivade tomaterSkivade kantarellerBabyspenatVitlök- och persiljefrästa krutongerSvartpepparAndrea special i hemlagad tappning och min kantarellpizza.Recept på Andrea´s specialare och själva degen och pizzasåsen får ni imorrn. Nu ska vi göra färdigt vårt bröd och våra rabarber & hallonbakelser.070730:Tomatsås:1 burk krossade tomater4-5 soltorkade tomater, hackade1 liten rödlök (el ½ stor), hackad1 näve svarta oliver, finhackade½ vitlök, finhackadMejramOreganoSvartpeppar från kvarnSalt efter smakDegreceptet får jag komplettera med vid hemkomst.Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Pizza, Egen pizza, Pizzadeg, It...
Mer om: Vegan
070728 - Kött och växthuseffekt
2007-07-28 14:49:00
Det förs fram många skäl att inte äta kött, själv tycker jag det är gott och tänker fortsätta äta det även om min konsumtion nog är ordentligt mycket lägre än rikssnittets. Det senaste inlägget i debatten kommer från Japan och relateras i gårdagens nätupplaga av Svenska Dagbladet.Vissa vill inte äta kött pga att de tycker synd om de söta små djuren, andra tycker det är omoraliskt att ta ett liv för att mätta en mage som kan mättas på andra sätt. Ytterligare andra ser att det går åt en väldig massa kilo spannmål för att producera ett kilo kött och hoppas att man kan mätta fler munnar om alla äter spannmål direkt utan att omvandla det till kött först. SvD´s artikel är en variant på det senare men istället med klimatfokus, att det går åt proportionerligt mer koldioxid för att producera ett kilo kött jämfört med ett kilo spannmål.Måste erkänna att även om jag är naturvetare så vet jag mer om matlagning än om klimatfrågor, även om det sistnämnda intresserar mig mer än hälsokost. Det jag ...
Mer om: Diskussion , Vegan
070728 - Nya IKEA-katalogen på väg
2007-07-28 12:56:00
Jag vill ha den!!Flyttar snart till Kalmar (om jag nu får nån damn lägenhet nån gång), då ska det sablar i det mig inredas i ny stajl.Randigt ska tydligen vara ett genomgående inslag mönstermässigt.Nya katalogen finns för övrigt på IKEA´s hemsida men det är inte samma sak som den blädderbara!Andra bloggar om: IKEA, IKEA-katalogen, DN, Mode, Randigt, Trender, Trend, Rand, Mode, Katalog
Mer om: Diskussion , Ikea
070728 - Mae Yai (Lund)
2007-07-28 12:48:00
Vakuumförpackad bukfullaIgår kom vi äntligen till skott och besökte thairestaurangen Mae Yai nere vid Bantorget i Lund. Menyn bredvid dörren visar endast avhämtningspriser vilket kan tyckas något konstigt. I fönstret ligger plastimitationer av mangostan, dorian, lichie och allehanda andra för oss exotiska frukter. Väggarna pryds av hetsigt detaljerade träsniderier i klassiskt thairestaurangutförande. Inredningsmässigt toppar de både Buachoom och Ha Long men det säger väl egentligen inte så mycket. Servicen är oklanderlig även om kyparen tittar fullkomligt oförstånde på mig när jag frågar om de vegetariska alternativen är veganska också. Menyn är inte fullt så logiskt uppställd som på övriga thairestauranger i Lund men det är snarast lite kvarterskrogscharmigt.Jag beställer en sea-foodvariant med lite allt möjligt, den kostar 95 spänn men verkar innehålla det mesta. Mycket riktigt kommer föredömligt snabbt en tallrik med ris och sallad samt ett fat med själva härligheten på. Allt som...
Mer om: Recensioner , Vegan
070727 - Sommarmust, what the fudge?
2007-07-27 19:41:00
Jaha, här surfar man i godan ro in på Carlsbergs hemsida för att uppdatera sig om Apotekarnes julmust. Redan vid sk Påskmust kände jag att det ryckte i inkvisitionsådran men så får jag syn på nidingsdrycken...Sommarmust?Vad är det frågan om? Har herr & fru Carlsberg blivit mångalna? Är det växthuseffekten?Vad har must med sommar att göra? Svaret är enkelt, inget!Klart de vill tjäna pengar så ofta som möjligt och inte bara till jul med sin succébrygd men snart är det ju inget kul längre. Snart är det inte julmust, utan bara...must.Andra intressanta bloggar om: Matlagning, Mat, Dryck, Apotekarnes, Must, Sommarmust, Carlsberg, Julmust, Läsk, Socker, Sött
Mer om: Diskussion
070726 - Lightläskens död?
2007-07-26 13:00:00
Lightprodukter har länge klingat falskt av blå dunster, oinfriade förhoppningar, aerobicstragik och plastsurrogat. Att kunna konsumera allt det godaste här i världen utan att betala för det, visst dra den om Atkins också. Nu visar det sig att det är skitsamma, man blir lika överviktig och får diabetes i alla fall. Aspartam (alias Nutrasweet, Canderel, Soylent green etc) som ofta används som sötningsmedel i lightprodukter fanns enligt den urbana legenden en gång med på Pentagons lista över kemiska stridsmedel. Olika mer eller mindre konspiratoriska teorier och "fakta"-sammanställningar finns om detta runt om på nätet. Oavsett vad man vill tro så tycker jag få saker har så lite charm (skulle möjligen vara kebabost på tub) som lightprodukter.Matnils ser till att inga andra läskar hava jämte julmust (naturligtvis inte den förhatliga light-musten), och hoppas därmed genom denna sockerperiodarelivsstil kunna bli minst 200 år gammal.Andra intressanta bloggar om: Matlagning, Mat, Dryck, Lig...
Mer om: Diskussion
070726 - Likör, rosé & ymnighetshorn på pappas 60-årskalas
2007-07-26 10:51:00
Ymnighetshorn med frukt saxat från WikipediaPå pappas 60-årskalas bjöds naturligtvis en massa extravagant mat och dryck. Bland annat Pellegrino Vino Liquoroso (vet ej exakt vilken sort, kan ha varit Zibibbo di Sicilia), ett starkvin med likörtouch som smakade ungefär som utspädd Strega. En annorlunda upplevelse. Hittar tyvärr ingen bra bild eller länk att visa er.Gåsleverpastejsnittarna med vinbär och timjan från trädgården gick ju inte heller av för hackor, synd att jag inte la på minnet vilken skumpa som serverades till.Släktens tårtfixare nr 1, Mait, hade dagen till ära utöver två fabulösa tårtor dessutom rott ihop ett ymnighetshorn till brädden späckat med lyxig choklad. God damn vilken måltid! Synd att jag tvingades avnjuta den i mikroportioner, eftersom jag inte riktigt visste var på skalan tillfriskningsmässigt min mage befann sig. Mitt glas Hennessy blev av samma orsak också minimikroskopiskt.Jag undrar om inte likörer är min nya mat- & dryckfetisch. Italien verkar ha mycket...
Mer om: Alkoholhaltigt , Likör , Dessert , Choklad , Pappa
070725 - Vatten på flaska, del två
2007-07-25 11:23:00
En hel bar, bara för exklusiva vattensorter har öppnat i New York. Via Genova heter stället och den dyraste sorten går på 350 pix flaskan.Jag har skrivit en del om ämnet tidigare.Andra bloggar om: Vatten , Via Genova, New York, USA, Mat, Trender, Trend
Mer om: Diskussion
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120
33639 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss