TopplistanMat och DryckDetaljer för "Chokladkaka"

Chokladkaka

Chokladkaka
Här finns ett urval av de bästa chokladkakorna!

Artiklar

Kladdig chokladkaka
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser2 ägg2.5 dl socker5 msk kakao2 tsk vaniljsocker100g smör1 dl mjöl1/2 tsk saltSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker tills det blir poröst- Blanda samman med resten av ingredienserna- Häll ner smeten i en brödad form- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig chokladkaka du vill ha.- Låt svalna och servera med grädde eller glass
Glutenfri chokladkaka
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser2 st ägg2 1/2 dl socker1, 1/2 dl glutenfri mjölmix5 msk kakao100 g margarin mjölkfrittSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält margarinet i en kastrull- Rör samman ägg och socker.- Rör i kakaopulver och den glutenfria mjölmixen- Tillsätt det smälta margarinet- Häll smeten i en smord form- Grädda i 25 minuter- Låt svalna- Garnera med frukt eller bär
Chokladkaka med vit choklad
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser100 g Smör eller margarin2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk vanilsocker1 tsk bakpulver1 tsk salt150 g Kesella 100 g vit chokladSteg för steg- Sätt ugnen på 200 grader- Smörj och bröa en form- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt- Rör ihop socker och kesella och blanda ner i mjölblandningen- Smält choklad och smöret tillsammans i ett vattenbad och rör ner i smeten- Häll ner smeten i formen och grädda i 23-25 minuter
Enkel nötchokladkaka
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser100 g margarin eller smör2 ägg3 dl socker2 dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver200 g chokladkaka med nötter1 dl hackad mandelSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke- Smält chokladen i ett vattenbad- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet.- Häll blandningen i en bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.- Låt svalna- Garnera med hallon eller blåbär
Chokladkaka med nougat
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser100 g smör2 ägg2 1/2 dl socker1 1/2 dl mjöl4 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk salt75 g mörk choklad (Läs mer om rekommenderad choklad här)ca 75 g nougatSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader.- Smöra och bröa en form, alternativt bakplåtspapper- Vispa socker och ägg poröst- Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.- Smält smöret i en kastrull.- Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.- Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och blanda ner i smeten.- Häll ner smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter. - Ta ut kakan och riv över ett jämnt lager med nougat. Dekorera med lite frukt eller bär
Chokladkaka med mint
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser100g smält margarin2 ägg2 dl socker2 1/2 dl mjöl3 msk kakao1 tsk bakpulver3 droppar pepparmynta16 st krossade MariannekolorSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader- Smält smöret i en kastrull- Vispa ägg och socker poröst- Vispa ner smöret och rör om- Krossa kolorna och häll ner i smeten- Häll i kakaon, mjölet, bakpulvret och pepparmyntan och rör om- Häll ner i en smord form.- Grädda chokladkakan i 19-20 minuter för en härligt kladdig konsistens- Låt svalna!- Garnera med florsocker
Fransk chokladkaka
2010-04-03 09:00:00
Recept1 3/4 dl vetemjöl1 krm salt1 tsk bakpulver1,5 dl strösocker2 st ägg100 g margarin1 msk vaniljsocker100 g mörk choklad, till exempel Lindt 75 procentSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.- Låt kladdkakan svalna av innan servering.
Chokladkaka
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser3 dl socker2 msk kakaopulver2 tsk vaniljsocker1 kryddmått salt2 ägg75 gram smör2 dl vetemjöl Steg för steg- Sätt ugnen på 175 grader.- Rör ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, ägg, och salt.- Rör ner det smälta smöret och blanda i vetemjöl till sist.- Häll ner smeten i bakformen.- Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.- Låt kakan svalna.
Mina favorit kakaosorter!
2010-04-03 09:00:00
Valrhona Cacao Gastronomi Ett exceptionellt fint kakaopulver på enbart kakao och är därmed sockerfritt. Vacker mahognybrun färg med intensiv och ren smak. Idealiskt för att baka chokladkaka med.Köp härCacao en poudreKakaopulver av hög kvalitet. Utmärkt till drycker, bakning och konfektyrtillverkning. Funkar mycket bra att använda för dina chokladkaka recept!Köp här
Blockchoklad
2010-04-03 09:00:00
Mina tips på de bästa blockchokladsorterna att använda när du bakar chokladkaka! Valrhona Guanaja 70 procentKlassisk blend med 70% kakaomassa.Chokladen är ovanlig då den är komponerad på kakao från samtliga huvudgrupper. Nämligen 45% Criollo, 45% Trinitario och 10% Forasteros. En välbalanserad och kraftfull choklad, perfekt till bakning, desserter och mousse. Guanaja är välkänd i sortimentet och den första som togs fram för att glädja älskare av mörk choklad. 30 juli 1502 steg Christopher Columbus i land på ön Guanaja utanför Honduras kust. Valrhona har valt att namnge denna kraftfulla choklad efter denna ö.En choklad som både har Criollons fruktiga aromer, Trinitarions starka karaktär och en touch av bitterhet från Forasteros. Eftersmaken är mäktig med en lång avslutning.Köp härValrhona Caraibe 66 procentKakaon i denna choklad utgörs av bl.a. Trinitario från Trinidad samt andra typer av kakao.Chokladen i detta fall får en alldeles speciell arom med en fruktig sötma, noter av mand...
Om sidan
2010-04-03 09:00:00
Sidan görs av Erik Granberg och Johan Granberg. Båda chokladälskande wannabe-bagareKontakta oss gärna på granberg.erik@gmail.com
Lyxig chokladkaka
2010-04-03 09:00:00
Ingredienser100 g smör100 g choklad (För tips om rekommenderad choklad, klicka här)4 msk kakao2 ägg1 1/4 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker2 dl sockerSteg för steg- Sätt ugnen på 160 grader- Smält smöret i en kastrull och låt svalna. - Smält chokladen i ett vattenbad- Rör samman samtliga ingredienser. - Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.Häll i smeten- Gräddas i 24 min. - Låt kakan stå några timmar innan servering
33507 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss