TopplistanMat och DryckDetaljer för "Krubb!"

Krubb!

Krubb!
Jesper är köksmästaren som efter flera år i jäktiga krogkök, lunchrestauranger och cateringkök hittade rätt i ett kök på förskola. Krubb är en blogg om mat och folket som lagar den.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Det här kräver en riktig festmåltid!
2012-03-07 18:49:00
Halloj, alla läsare. Som ni som läser bloggen regelbundet vet om har jag i ett par veckor sökt jobb.Då min anställning i nacka kommun upphörde - den 18e februari stod jag alltså utan möjlighet att försörja mig och barnen. Orosmolnen har hopat sig och vissa framföallt kvällar har känts tämligen desperata. Som kommunalanställd kock har jag helt enkelt inte kunnat lägga undan pengar "tills den dag då de kan behövas" utan behövt koncentrera mig på att hitta ett nytt jobb så snart det bara går... Jag klarar helt enkelt inte flera månaders arbetslöshet.Men mitten av februari är sällan högsäsong för kockar. Och som sagt - jag har varit tvungen att söka ALLT som jag över huvud taget skulle kunna ha chans att få jobb inom - för att så snart som möjligt få en ny anställning. Och få en ny trygg inkomst.Och idag har jag fått nytt jobb. Något jag är jätteglad över. Jag har fått ett jobb med bättre möjligheter till "trixande med arbetstider", betydligt bättre lön (runt 33 procent lönelyft) och j...
Prisvärd lyxfrukost på espresso house
2012-03-07 08:05:00
Under ett av mina besök till arbetsförmedlingen de senaste veckorna tog jag den här bilden. Var i forum lite tidigt, innan arbetsförmedlingen öppnat och tänkte mysa till det med en morgonkaffe.Det var inte så mycket öppet i forum på morgonen, och det var i princip folktomt och väldigt tyst, så det blev med en lite högtidlig känsla jag åt Espresso house's frukostpaket.Varm dryck (i mitt fall varm choklad med marshmallows OCH vispgrädde) , juice, varm scone, cream cheese, ost och marmelad. För under 50 spänn. Avnjutet under tystnad och i ensamhet. En frukost jag inte behövt laga själv. Och förhållandevis billigt. Det blir inte så mycket bättre frukost än så, faktiskt.
Fruktansvärt imponerande hantverk
2012-03-06 19:05:00
Själv är man ju hyffsat nöjd om man lyckas klistra ihop pepparkakshuset med smält socker...Det här blir jag väldigt, väldigt imponerad av!Ett riktigt konstverk av smält socker!
Pepparrotskött
2012-03-05 18:57:00
En billig, god, enkel, lite gammaldags gryta.200 g högrev putsas och tärnasBryn köttet i lite smör och salta ordentligt. Häll över i tämligen stor gryta täck med vatten. Låt koka länge.Under tiden, tillsätt lagerblad, morot, palsternacka, lök och några kryddpepparkorn i buljongen från köttet. Ta ur köttet i buljongen när det är riktigt mjukkokt, så det nästan faller sönder. Låt svalna något.Ta nu i en annan kastrull och gör en bechamel. Skeda i några skedar av buljongen. Riv i färsk pepparrot på slutet. Lägg i köttet i såsen och servera med kokt potatis.
Transfetter i mat borde förbjudas
2012-03-05 08:03:00
Det kommer fler och fler studier om att de transfetter som vanligen och storligen finns i fabriksprocessade livsmedel och margarin kan ge en högre risk för stroke och olika hjärtoroblem. DNs vetenskapsredaktör Karin Bojs uttryckte i en intervju härom dagen på frågan om hon var överraskad av de nya rönen:? Nej, det är tydilgt visat i tidigare studier att transfett höjer risken för hjärt- och kärlsjukdom. Men Women's Health Initiative, WHI, är en sällsynt stor och välgjord studie som ytterligare bekräftar riskerna med transfett. Bättre bevis än så här kan man inte få. Visserligen är industriellt framställt transfett inte så vanligt längre i Sverige, men för mig är det en gåta att det inte är helt förbjudet.Intervjun i sin helhet kan läsas här. och rubriken säger allt tycker jag - "transfetter borde redan vara förbjudna".Jag hittade förresten, för ett tag sedan, den här gamla bilden (hos kostdoktorn tror jag) från en lite oskyldigare tid, då naturligt fett var det enda som gällde, och...
Pasta Alfredo, på ett ungefär
2012-03-05 07:39:00
Återigen ett sådant där skvalpinlägg...--"Pasta alfredo, typ" säger jag till flickvännen, som svar till vad jag lagar till middag."Vad är det?" frågar hon, aningslöst medan jag mentalt börjar förbereda min lilla föreläsning i huvudet. Pasta alfredo är alltså enkelt uttryckt pasta med en tämligen fet ostsås. Den lär ha fått sitt namn av den restaurang där receptet först blev signaturrätt - någon gång på 60-talet. Alfredo i Rom var ett hippt ställe på 60-talet, känt för sin goda pasta och trevliga atmosfär... Och inte minst för sin signaturrätt. Alfredo finns inte kvar, och något originalrecept lär inte finnas publicerat, men idag är pasta Alfredo ungefär som pasta bolognese - alla har sin egen favoritvariant som man gärna lagar och sprider som "sin" Alfredo. Vissa har nötter som pinjenötter eller valnötter i. Andra har svamp. Ytterligare andra kör med en "amerikansk" Alfredo och har kyckling i såsen.Det som alla såserna har gemensamt - den minsta gemensamma nämnaren om man så vill - ...
En helt vanlig sockerkaka
2012-03-04 16:04:00
75 g smör3 st ägg3 dl strösocker3 dl vetemjöl1 dl vatten eller mjölk3 tsk vaniljsocker3 tsk bakpulverSmör och ströbröd till bakformenSmörj och bröa en bakform ordentligt.Sätt ugnen på 175 graderSmält smöretVispa ihop ägg och sockerTillsätt vaniljockretVispa hela tiden våldsamtTillsätt mjölet lite i tagetTillsätt det smälta smöretSpäd smeten något med vattenTillsätt bakpulverHäll upp kaksmeten i din smorda, bröade form. Skjuts in i ugnen! Grädda i typ tre kvart.
Något slags grundgryta på typ thailändska
2012-03-04 15:40:00
Jag börjar med att säga det direkt - jag kan INGET om genuin thaimat. Men jag fuskar ibland och då blir det typ "något med kokosmjölk".Idag var en sådan dag. Var hemma hos flickvännen och skulle för första gången få träffa den tre veckor gamla systerdottern (flickvännens alltså, min egen systerdotter är betydligt äldre). I köket fanns "typ ingenting" som flickvännen uttryckte det och snart skulle det utfodras 8 hungriga familjemedlemmar. Dags för lite hard core improvisational cooking, således. Efter snabb plundring av skafferi, kyl och frys kom jag med förslaget: "något typ thailändskt?" Har nämligen en thai-inspirerad grytbas som jag kan använda både till fisk, skaldjur, kyckling, biff. Idag blev det med räkor.Lite goda wokvänliga grönsaker1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk sambal oelek200 ml kokosmjölk1 tsk vinäger eller limejuice1 st buljongtärning av valfri sort1/2 dl vattenEn liten nypa saltEn liten nypa sockerFräs grönsakerna i lite olja. I med vitlöken sist, så den inte br...
Restaurang vill satsa på striptease i djurparken
2012-03-01 13:46:00
Idag skriver bl.a restaurangvärlden om restaurangen i Lycksele djurpark och att man från kommunens håll inte lyckats stoppa restaurangens planer på att ha striptease där.Bakgrunden är följande: djurparken ligger på kommunägd mark. I djurparken finns en inte särskilt lönsam restaurang.Restaurangen har på flera andra misslyckade sätt försökt marknadsföra sig. "Vi har prövat allt" säger man. Nu har någon emellertid kommit på att inget säljer korv och pommes så bra som en naken tant, och således tänker man sig just detta, för att dra folk till djurparksrestaurangen.Djurparken, själva zooet alltså, tycker emellertid inte att det passar sig. En djurpark är ju en miljö som traditionellt ses som tämligen mer barnvänlig än striptease. Man uttrycker att man inte tycker det är lämpligt till restaurangägarna, som ändå tänker fullfölja sitt strippkoncept.Men marken som djurparken ligger på, och restaurangen själv ägs av kommunen. Där är man heller inte roade av stripptease- id'en och vill få ti...
Hemmabygge när det är som allra bäst/värst/roligast
2012-03-01 11:07:00
Man kan verkligen se den nyligen inflyttade, händige, kanske ingenjören framför sig:"Hmm. Nu kommer snart gästerna. Och här står jag och skruvar möbler! Och jag som lovat chokladpudding. Det är lungt! Jag har ju sådant där pulver! Busenkelt! Det är lugnt - jag hinner skruva lite till!" Och någon timme senare..."...'tillsätt 3 dl vatten' *skvimp, skvimp* Sådär! Jätteenkelt. Vad var nu nästa steg? 'vispa puddingen helt slät' ??? !!! Vispa?! Men... Jag har ju ingen elvisp?! Och gästerna kommer ju snart! Och jag måste ju hinna få puddingen kall också! Ojojoj! Nu är goda råd dyra!...Och bilden hittade jag här. :-)
Min perfekta sparris
2012-02-29 10:39:00
Hade TV-kocken Alexander Nilsson som lärare när jag gick på Culinar. Då en spjuveraktig spoling med en energi och ett CV som slog oss alla - rätt vuxna elever- med häpnad. En riktig showman som med sin hyperaktivitet i köket var både bitvis påfrestande och och entusiasmerande. Framför allt var han VÄLDIGT kunnig. Han lärde oss tips och tricks för att få vår mat (ännu) bättre. Smaka mer. Se godare ut. Men alltid med en väldig respekt för råvaran.Hans sätt att tillaga sparris och broccoli och andra gröna grönsaker har jag fortfarande med mig som den oöverträffade metoden, den doktrin jag lever efter, när jag ska hantera grönsaker."Börja med en grönsakslag!" framhöll han alltid! "Bara vatten duger inte! Du måste spela in SMAK också!"Så min lag började alltid med vatten, en ordentlig näve salt och lite socker. Och Alex kom alltid ångande och lade i fler grejer. Lagen var aldrig bra. Inte förrän han ändrat på den själv. Men så en dag - jag minns händelsen eftersom Alex beröm kom sparsamt...
Religion och mat - ett dilemma
2012-02-28 19:05:00
Jag är kock. Utbildad kock. När jag utbildades fick vi alla veta vad kursen skulle innehålla och att vi alla skulle smaka av all mat. Någon undrade då förskräckt om vi skulle äta inälvor. Vederbörande "åt inte lever". Läraren gjorde klart för oss att tyngdpunkten i vår tämligen breda utbildning skulle ha tonvikt på svensk husmanskost, men att vi alla förväntades delta i alla moment. Och då ingick att smaka på allt.Vi alla var införstådda med det. Och samtliga som dök upp på uppropet fullföljde utbildningen, och med godkända delmoment.Idag läser jag om en kock-kurs på ett annat ställe, med en annan kursarrangör. En kurs driven med bl.a. Arbetsförmedlingen som arrangör. Där har man haft en likartad historia. För att möta arbetsmarknadens behov tar man ett tämligen brett grepp i utbildningen på kockyrkets krav och profilerar sig mot "svensk matlagning"En av kursdeltagarna anmäler vid uppropet att hon inte äter fläsk, av religiösa skäl. Hennes kursansvariga lärare berättar då att jobbe...
Dagens lunchtips: wiggo the wrapper
2012-02-28 18:18:00
I stockholm märks allt tydligare en ny mattrend sedan ett par år. En trend där små, oberoende operatörer satsar på gamla snabbmatsrätter, specialiserar sig på "sin grej" och förädlar produkten till betydligt lyxigare - och godare - versioner än de kedjebundna restaurangerna.Vissa har satsat på "lyxburgare", andra på "exotiska korvar" och ytterligare andra satsar på olika mexikanska snabbmaträtter.Bland dessa "lyxsnabbmatställen" märks bl.a. wiggo the wrapper som serverar wraps - tortillas med god fyllning - i olika varianter. Och idag åt jag där. En riktigt god wrap med bl.a. chorizo. Jag fick välja vad för tortilla som skulle användas och sen kom maten väldigt fort! Och gott! Fräscha råvaror och trevlig, serviceinriktad personal.Ett lunchtips, således. Wrapsen kostar någon tia mer än hos sina kedjebundna konkurrenter, men Wiggo är RIKTIGT mycket bättre! Jag själv åt på restaurangen på södermalm, på skånegatan, precis i hörnet mot götgatan, men jag har hört att det finns en restaura...
Gästbloggare: Pastasallad med hemtorkade körsbärstomater och zucchinichips
2012-02-28 07:22:00
Följande bloggpost är en gästbloggpost skriven av Omar Ud-Din. Omar och jag är - som regelbundna läsare av bloggen kanske vet - kompisar. Vi har några gånger arbetat i samma kök och ringer varandra då och då för att få tips och råd när vi ställs inför kulinariska frågetecken. Omar är killen jag ringer för att få tips om vegetarisk mat. Numer studerar han teologi i Uppsala och är "typ halvvägs" till att bli präst.Idag skriver han, här på bloggen, om en vegetarisk pastasallad med hemtorkade tomater och zucchinichips.--Pastasallad. Jag ryser bara av att höra ordet pastasallad. Snabblunch inköpt för typ sjutti spänn in nån Pressbyråkiosk som luktar maskingrillad korv. I det fallet handlar det oftast handlar det om tunna skivor gouda och "rökt" skinka eller torra kuber av kyckling som urbenats i maskin. Alltihop kompletterat med ett persiljeknippe, två skivor tomat och två tredjedelar pasta.Som ni förstår har jag en hel del fördomar mot kall pasta. Rätt lagad är det ändå en tacksam rätt ...
Lyx är...
2012-02-27 19:30:00
Att på favvishaket (tully's i Götgatsbacken) avnjuta varm choklad och deras goda leverpastejsmörgås. Vad är lyx för dig?
Kolla din mat efter e.coli- bakterier med mobilen
2012-02-27 19:27:00
Läser idag om den här mackapären som du använder till din mobiltelefon för att hitta E.coli-bakterier.Den har utvecklats på UCLA och använder som bas kameran i din telefon. Smart!Tyvärr vet man inte än om den kommer att serieproduceras för någon privat marknad än, men hela grejen tycker jag känns... Well... Intressant.Nu behöver gäster inte längre vara rädda att pröva din biff tartar! Och ännu bättre - ett handhållet, enkelt verktyg för egenkontrollen! Känns faktiskt nödvändig på något vis, nu när man vet om att tekniken finns.
Dagens bästa bloggpost
2012-02-26 21:54:00
Kommer förstås från underbara fast food lovers och handlar om hur du (med bibehållen värdighet) bör äta olika sorters snabbmat. En ovärderlig liten guide, väl värd att skriva ut, laminera och sedan förvara i plånboken inför framtida mathögtidsstunder! Kolla in!
Quesadillas
2012-02-26 17:58:00
Hmm. Har svårt med vad jag ska skriva på bloggen. Eller rättare - det händer väldigt mycket i mitt liv nu. Mer än vad jag hinner, eller vill skriva om just nu. Samtidigt har jag en hel del gamla inlägg som ligger och skvalpar i "utkast-mappen" på mitt blogger-konto, så jag skriver just nu färdigt en massa sådana inlägg och försöker posta.Det här är ett sådant.--Quesadillas. På fredagar är det ofta tex-mex-mat som gäller. Vi äter tacos. Nachos. Burritos. Och så här, den gamla goda "quesadillas" - en rätt där två vetetortillas får rostas i en panna med lite ost och något gott emellan!Purjolök, morötter, god chili eller vad du nu har hemma. Lägg det mellan två vetetortillas, tillsammans med ost i en het stekpanna, låt rosta tills osten smält och tortillan blivit knaprig. Dela sedan i jämna fjärdedelar.Servera snabbt med dina favorit-tacokväll-tillbehör. Som salsa och guacamole. Gott och enkelt!
Pannacotta - igen
2012-02-26 14:58:00
Gör då och då pannacotta till dessert. Har bloggat om det många gånger här på Krubb och tänkte egentligen inte skriva om det igen. Men igår gjorde jag den här lilla puddingen och det blev så bra att jag känner mig nödgad att återigen ta upp ämnet pannacotta...Gör mitt pannacottameckande väldigt enkelt för mig. Jag vispar helt enkelt bara ihop vispgrädde med gelesocker (sådant där socker med gelantin i) och smaksätter med vaniljsocker, på medelhög värme på spisen.1 dl gelesocker till 4 dl vispgrädde, sedan kanske en matsked vaniljsocker.Puddingarna hälls upp i formar och får sedan svalna ett tag innan de ställs i kylskåp för att sätta sig riktigt.Det där har ni läst några gånger nu, men vad jag ville berätta för er den här gången var att jag gjorde en god halloncoulis som jag toppade med. Gott och vackert.100 g frusna hallon och 50 g brunt farinströsocker får koka ihop under mild omrörning. När hallonkaramellen bubblar lite tillsätter jag en halv matsked sherry och ungefär lika mycke...
Konstgjort kött
2012-02-26 14:15:00
Kloningstekniken går framåt. En mängd nya forskningsrön inom området gör att vi numer t.ex kan skapa muskelvävnad att använda i transplantationer.Men naturen har fortfarande en fördel. Att för ett djur äta mat och själv producera sitt eget kött är fortfarande mer effektivt än att klona fram det. Åtminstone för alla inblandade utom djuret.Men vi är på väg ditåt. Mot "odlat kött". Åtminstone om vi ska tro DN. och min första tanke är givetvis "hur skulle det smaka?" samtidigt funderar jag lite på fördelarna: ingen slakt. Ingen överkonsumtion som gör att man får "köttberg" av svinn av "mindre eftertraktat kött" som inälvor. Och inte minst - mindre djurplågeri i köttbranchen.Samtidigt känner jag mig lite oroad - jag som alltid pratat om ekologiska råvaror, mindre tillsatser, mer naturliga livsmedel med mindre kemi...Kommer jag behöva omvärdera mina synpunkter nu? DET vore riktigt läskigt!Samtidigt - det här kommer inte att ske i brådrasket. Kanske inte ens under mitt arbetsliv. Men spänn...
Burgare och borgare
2012-02-26 13:54:00
Hmm. Mat och politik. Det känns alltid konstigt att skriva om. Samtidigt känns det viktigt eftersom så mycket i vår vardag kretsar just kring mat? Och inte sällan, numer, styrs vad vi har påtallriken just av politiska beslut...Läser en intressant debattartikel i Aftonbladet idag om det intima samarbetet mellan moderaterna och snabbmatsjätten McDonald's. Blir först lite skrämd. Sedan förbannad. Men faktiskt mest på skribenten. För såhär ser jag på saken: McDonald's är ett oerhört framgångsrikt föreyag. Och en av de största arbetsgivarna inom restaurangbranchen. Det kan man tycka vad man vill om. Men så är det.Moderaterna är det parti som tydligast drivit linjen att sysselsätta fler i restaurangbranchen. Det har man gjort bl.a. genom att för några veckor sedan göra det enklare för oss alla i branchen att göra rätt och sänka restaurangmatsmomsen. Är det jättekonstigt att moderaterna vill ta upp just McDonald's som gott exempel? De är ju störst! Om man pekar på dem kanske andra tar e...
Och till fredagsmyset...
2012-02-24 20:00:00
Till fredagsmyset idag testade jag en ny grej: clausthaler - den där alkoholfria ölen, ni vet, har kommit med en ny smak. "lemon". Resultatet blir som ett mellanting mellan "corona med en citronskiva" och "shandy". Riktigt bra således.Till våren och sommaren ligger det i farozonen att det blir några sådana här. Eller ganska många faktiskt! :-)
Snabb-snabblunch
2012-02-24 19:55:00
Jag skäms över att skriva det här. Men det är tyvärr sant. Mellan arbetsförmedlingsmöten, telefonsamtal, jobbansökningsskrivande, intervjuer och uppföljningsmöte idag blev det inte så mycket tid över.Jag behövde äta lunch snabbt. Riktigt snabbt. Och billigt. Utan stadig inkomst var det viktigt att få i sig billiga proteiner. Så det blev...Big mac.Sorry, alla.Jag ska bättra mig. Jag lovar.
Lunch på slice i nacka forum
2012-02-23 21:10:00
Har hängt en del på arbetsförmedlingen den här veckan. Söker jobb sedan i måndags (hör av Er om ni vill ha en kock!). Nåväl. Det har blivit några uteluncher. Ute som i "på restaurang". Idag på "slice" - en trevlig italienare med lite sämre serveringsmiljö än både service och mat. För hit tycker jag att man definitivt kan gå för en "dagens". Gott och prisvärt.Själv åt jag delizie, och den var riktigt, riktigt bra. Klart i klass med tutto italia och andra näraliggande mer pastaprofilerade italienska restauranger. Mitt tips är alltså - gå dit. Gott och prisvärt!
Återpostning: sobrasada
2012-02-22 19:35:00
Ännu ett sådant där gammalt inlägg som legat och skvalpat bland utkasten ett tag...--Gjorde för några år sedan mina första kontakter med sobrasada. Det har sedan utvecklat sig till en fullfjädrad kärlekshistoria.Sobrasada, undrar du kanske, vad är det?Sobrasada är en spansk, eller möjligen mallorkinsk färskkorv, eller pastej, smaksatt med paprika och vitlök. Som en chorizo, fast mjukare, kan man säga.Den går alldeles utmärkt att bre på smörgås t. ex. Eller låta smälta ner i soppor och grytor. Eller som här - bara tas ut ur skinnet och skäras i bitar och användas på samma sätt som kryddig korv. I det här fallet med äggröra.Vet inte riktigt var sobrasada kommer ifrån, egentligen, annat än i mitt eget fall - "från mamma". Hon hade första gången jag åt det köpt med sig från mallorca. När jag själv sedan, för ett par år sedan, var tillsammans med mamma och pappa på mallorca för att fira hennes födelsedag köpte jag själv - efter noggranna överläggningar med mamnas mallorcabofasta kompis -...
Schlagersnackis-snacks.
2012-02-22 15:27:00
Har egentligen väntat på att xtian på fast food lovers (som,om det undgått någon enda av er alltså är en favoritblogg just nu - läs den!) ska skriva något om det här, men har ännu inte läst om det hos honom, så jag får väl skriva själv, då! :-) Det handlar om melodifestivalen. Och om marknadsföring. Och om coop. Och... Ja- ni får dra Era egna slutsatser.Men hur tänkte man här? Ska man se det som att man i melodifestivaltider, framför TVn faktiskt kan komma att VILJA förgifta sig med hjälp av tvättmedel? Känns lite drastiskt tycker jag! :-) Hur tolkar ni - kära läsare - det här kundutskicket från coop?Ps. Bilden har cirkulerat på nätet i typ en vecka. Jag vet inte riktigt vem som tagit den. Men det är inte jag. Jag har "lånat" den. Ds
Balle-rina. Kakmiss
2012-02-22 14:51:00
Just nu sitter nog en del på Göteborgskex och river sitt hår. Och det sitter rätt många kexälskare och skrattar lite halvgenerat. Och så skrivs det ju förstås en del i olika tidningar om marknadsföring och snusk... Men låt oss ta det från början:Ballerina, ni vet de där kexen med choklad i mitten? De har ett tag marknadsfört sig som "krämiga och lent goda". Bra så långt. Nu har man designat om förpackningen. Och hela produknamnet syns inte på den nya förpackningen. Där sitter nämligen ett genomskinligt "fönster" så man ska se hur många kex som finns kvar i paketet. Och det som syns är då det lite missvisande "balle" och med sloganen. Öppet mål för snuskiga feltolkningar alltså...Det här kan man idag läsa lite mer om i bl.a aftonbladetom man vill.Själv håller jag fortfarande fram min teori att "mat är sex" och ser missen som ett genialt marknadsföringsstunt! :-)
Falska viltfärsbiffar
2012-02-18 17:48:00
Eller ja... Vad man nu skall kalla dem... Köttfärsbiffar, kryddade med lite viltvänliga kryddor, svampsås och rårörda lingon.Rårörda lingon: 500g lingon rörs ihop med 1 dl socker. Låt stå och dra ett tag. Köttfärsbiffar (11 st):1 kg köttfärs1,5 dl vispgrädde2 tsk torkad timjan2 tsk rosmarin1 grov nypa flingsaltNågra varv med pepparkvarnenRörs ihop i en bunke till god färssmet. Forma 90 grams biffar. Jobba gärna på plastskärbräda, då är biffarna enkla att forma.Stek i smör och olja några minuter på varje sida. Lägg sedan i ugnsform och låt gå färdigt i ugnen.Svampsås:Stekskyn från pannbiffarna bryner svampen. Såsen späds med grädde och reds av med majsstärkelse (maizena). Smaka av med timjan, rosmarin, salt och peppar.Gott och enkelt. Bon appetit!
Mjölkchokladposten
2012-02-18 13:31:00
Läste det här inlägget av alktid så begåvade Xtian på otroligt charmiga fast food lovers. Blev så inspirerad att jag tänkte ta honom på orden och skriva en egen lista! Så: here goes!På tredjeplats: egentligen vad som helst av Ritter Sport, men shoko-duo är en riktig favorit!På andraplats: en chokladbit med två i en! Lysande! En sådan där kombinationschokladbit där summan av kombinationen är större än delarna! Och på - tadaa - förstaplats: chokladbiten som en gång tände längtan i mig att bestiga berget på den tjusiga förpackningen (matterhorn) : toblerone!Och till Er andra xtians och mina läsare - vilka är ERA favoriter?!
Dagens skylt
2012-02-18 13:24:00
Såg den här bilden på kostdoktorn.se"" och kunde bara inte hålla mig för skratt! Tänkte bara dela den med Er också!
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33604 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss