TopplistanLitteraturDetaljer för "Bokhora"

Bokhora


Bokhora
Fem sthlmskor skriver om böcker de läser, boklådor de besöker och allt annat som på minsta sätt kan relateras till litteratur, favoritförfattare eller texter i största allmänhet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Det gnälliga året
2018-01-13 18:33:00
Det gnälliga året! I veckans avsnitt av Mellan raderna diskuterar vi självhjälpsböcker och om de verkligen är till någon hjälp. Det blir också ”Samtal med vänner” den alldeles utmärkta ”Exit väst” och The New Yorkers ”Cat person”. I går är det dessutom okej att gnälla, om man är medgörlig och nöjd hela tiden sker inga förändringar.
Mer om: Läsning
Ekonom? Av alla jävla yrken i världen?
2018-01-10 12:06:00
Missförstå mig inte nu – jag är själv utbildad marknadsekonom, även om jag just nu jobbar som marknadschef – men att Duff McKagan gick och utbildade sig till ekonom när han nyktrade till, ser jag inte som något annat än ett svek mot samhället. Vem är Duff McKagan? säger kanske någon nu, som till exempelLäs mer!
Mer om: Läsning
Lite om true crime, lite om ?Lammen från Le Mans?
2018-01-09 19:02:00
Jag gillar en genre där omslagen är fula och innehållet ofta dåligt och cyniskt. Mitt guilty pleasure är att lyssna på true crime-böcker. Egentligen är det väl töntigt att kalla saker för guilty pleasure, för det används väl ofta lite slentrianmässigt för att säga typ ”ja jag vet att det är töntigt att gilla CeciliaLäs mer!
Mer om: Läsning
Ljudbokstips: ?History on Trial?
2018-01-02 10:48:00
Jag lyssnade precis på en ljudbok som på ytan handlar om andra världskriget och förintelsen vilket jag vet är ett ämne som får många att vilja sluta läsa nu direkt. Men häng kvar pyttelite bara, just denna bok är intressant på ett otäckt aktuellt sätt. Det förekommer i journalistik och i sociala medier att människorLäs mer!
Mer om: Recensioner
Årets läsutmaning ? Månad i titeln ? please tipsa mig!
2018-01-01 14:04:00
Ibland har jag försökt haka på andras läsutmaningar och ibland har jag lyckats, men oftast inte. Det är roligt med läsutmaningar för det ger en möjlighet att ta sig lite utanför sina vanliga läsområden. Minst fem hyllvärmare, en diktsamling i månaden, 10 böcker på engelska, läs mer klassiker bara för guds skull. Detta är någraLäs mer!
Samtal med osympatiska vänner
2017-12-29 18:04:00
Precis som Johanna har jag läst ”Samtal med vänner” av Sally Rooney och precis som hon gillar jag den. Det blev den första boken jag läste på min splitternya Kindel. Mycket bra bok att köra in läsplattan med. Samtal med vänner visade sig vara en riktig blandvändare och djupare än vad jag föreställt mig. Jag hadeLäs mer!
Mer om: Läsning
Stora problem för Adlibris i julhandeln
2017-12-27 11:49:00
Vi diskuterade hemma, maken och jag, att detta nog var julen då näthandeln tog över till 110 procent. Någon slags vattendelare. Som jag inte tror att e-handlarna riktigt var beredda på. Eller för den delen Postnord (vi ska inte ens gå in på det). I alla fall var Adlibris INTE det, så mycket kan manLäs mer!
Mer om: shopping , Debatt
Samtal med vänner
2017-12-20 10:34:00
””Finns det saker man skulle vilja göra om i sitt liv? Jag är snart 42, och när jag läser Samtal med vänner av Sally Rooney så känner jag att JA! Om jag fick återvända till livet runt gymnasiet, så skulle jag nog säga till mig själv att kanske våga satsa mer på det litterära spåret.Läs mer!
Mer om: Recensioner , Läsning
Barnet och den franska revolutionen
2017-12-18 17:54:00
Igår när jag städade och ställde upp böckerna hittade jag förresten den gamla räven Herman Lindqvists bok om franska revolutionen. Det är en bok jag läst ohälsosamt mycket genom åren, inte minst med tanke på att Herman alltid varit mer förtjust i en bra historia, än en sann dito. Hursom, jag lade den på nedersta hyllanLäs mer!
Mer om: Läsning
Bokkrasch
2017-12-18 12:28:00
Ungefär så här har mitt senaste år känts. Mina bokhyllor lossnade från väggen efter att jag lagt dit en roman av Miguel Ángel Asturias, det var droppen som fick skruvarna att lossna (vi vaknade hela familjen av braket någon timme senare). Och på något vis har jag känt mig sådan också, som en kraschad bokhylla. SomLäs mer!
Mer om: Läsning
Hur jag testar Kindeln
2017-12-17 17:37:00
Okej, sist på bollen här. Jag inser att jag är den där personen som tipsar om en spännande fantasyserie som heter Game of Thornes. Det sagt vill jag ändå meddela er om att jag skaffat mig en Kindle. Eftersom jag avskyr att läsa på telefonen och till och med är skeptisk till ljudböcker har jagLäs mer!
Mer om: Läsning
Bokbloggarhjälpen 2017
2017-12-11 09:18:00
Musikhjälpen drar igång idag! Och därför också den traditionsenliga Bokbloggarhjälpen. Wohoo! I år har 32 st böcker donerats av förlag och författare. Rekord! Tack till alla er! Bland mycket annat hittar du i år: bästsäljare, Augustpristagare, poeter, brittiska tv-serieskapare och serietecknare. Samtliga auktioner har utropspris 1 kr på tradera och pengarna går direkt in tillLäs mer!
Det politiska kundomdömet
2017-12-04 13:37:00
Just nu utspelar sig en form av otäck kamp på Pocket Shops facebooksida. De två lägren som kommenterar ser ut ungefär såhär: De som menar att Katerina Janouchs böcker inte längre säljs på Pocket Shop på grund av hennes åsikter. Denna grupp gör många liknelser med stasi, ddr, nazisternas bokbränningar, fascism osv. De som menarLäs mer!
Mer om: Debatt
Hej då härifrån också
2017-11-26 21:24:00
Jag hade en idé om att jag skulle skriva på Bokhora i prick tio år. Inte från början, men när tioårsjubileet närmade sig. Ändå fortsatte jag i nästan ett och ett halvt år till, men nu är det hej då härifrån. När Johanna.L hoppade, tyckte jag att det var dags för mig att göra detLäs mer!
Tack och hej och vi ses!
2017-11-23 18:55:00
Från och med idag är jag färdig här på Bokhora. Det har varit så enooormt kul med alla boksamtal alla dessa år, så tusen tusen tusen tack för respons, läsning, lästips, nya vänner och nya uppdrag, och ja, precis hela rubbet! Ett nytt liv kan man säga. Vi väntade oss verkligen ingenting när vi drogLäs mer!
?Member of the family? ? Dianne Lake
2017-11-20 19:30:00
Det är intressant på ett skrämmande sätt hur det fortfarande, så långt efter Katarina Wennstams böcker, fortfarande pratas om de ”riktiga” övergreppen, de ”riktiga” svinen osv. Allt enligt den konstiga logik som Wennstam visade i sin bok ”En riktig våldtäktsman” – inte ens de som dömts för våldtäkt såg sig som våldtäktsmän när de intervjuadesLäs mer!
Mer om: Recensioner
?Någon hatar oss igen? Sonja Ahlfors, Joanna WIngren
2017-11-20 16:43:00
De två senaste dagarna har jag gått omkring och längtat efter att få läsa vidare i Sonja Ahlfors och Joanna Wingrens ”Någon hatar oss igen” (snygg grafik Johan Isaksson!), som är ett hopkok av de två vännerna/skådespelarna/konstnärernas online-diskussioner. Det låter kanske ungefär lika intressant som att kolla på halvbekantas semesterbilder, men är så mycket bättre.Läs mer!
Mer om: Läsning
Gnällbloggen med Johanna K
2017-11-15 20:28:00
Det här är gnällbloggen med Johanna K. Jag hade precis blivit kvitt förkylningen när jag ramlade och slog i bakhuvudet i en stentrappa. Det stör läsningen litegrann. Jag blir väldigt trött av de där jättesmå bokstäverna. Jag är med i Go’kvälls bokcirkel och läser Tove Alsterdals ”I tystnaden begravd”. Den finns på Facebook om manLäs mer!
Mer om: Läsning
Boye på skiva i allmänhet och Menkes Moln i synnerhet
2017-11-11 20:47:00
Jag är otroligt svag för tonsatta dikter när det görs bra och har tidigare skrivit om Annica Blennerheds Dorothy Parker-skiva som jag tycker är fantastisk. Blev därför både glad och förskräckt när jag såg att det släpptes en ny singel med tonsatt Karin Boye-dikt. Tonsatta dikter kan verkligen kännas platta, kanske är det för attLäs mer!
?Var snäll mot djuren? ? Monica Isakstuen
2017-11-08 17:02:00
Fast jag tycker det är dumt så ställer jag ofta frågan när jag pratar böcker med någon: vad handlar den om? Jag kan störa mig oändligt mycket på den medialogik som finns där det ständigt måste hittas en ”vinkel” för att det ska vara aktuellt att skriva om en bok. Det måste vara ett ”drabbandeLäs mer!
Mer om: Recensioner
?Hemmet? ? Mats Strandberg
2017-11-03 11:30:00
Först jobbade jag i en servicebutik. Jag sålde livsmedel, tobak, porrtidningar, hyrde ut film och gjorde farmarbiff med mos (moset lagade jag i en hink, med pulver, i en micro: godaste moset på den här sidan Alströmer). När jag pluggade till lärare jobbade jag på ett demensboende. Med X som sedermera vann Let’s Dance. JagLäs mer!
Mer om: Läsning
?Vad vill ni tjejer egentligen??
2017-11-03 09:07:00
Apropå blogginlägget om Dokumentet igår: nu har P1 Dokumentär lagt upp Susanne Björkmans dokumentär om tiden efter Dokumentet – ”Vad vill ni tjejer egentligen?” – som också skildras i den efterkommande boken. Finns här: sverigesradio.se/sida/avsnitt/970451?programid=909
Tillbaka!
2017-11-02 20:39:00
Raka motsatsen till carpe diem är att vaska en hel månad på grund av en envis förkylning. Jag pratar Riddar Katos järnklo i bröstet och snuvan to rule all snuvor. Att somna klockan åtta på kvällarna gör inte precis underverk för läsningen. Jag har dock läst en massa bidrag till Lilla Augustpriset och tillsammans medLäs mer!
?Dokumentet ? och vad hände sen??
2017-11-02 15:54:00
Jag läste ”Fittstim” som tonåring och tyckte det var det bästa jag läst. Bland de som inte läste boken är den kanske mest känd för att Karolina Ramqvist i sitt kapitel publicerade ett sexistiskt brev hon fått från Ulf Lundell som svar på en recension hon skrivit. I kapitlet finns annat som borde uppmärksammats mer, t.ex.Läs mer!
Shopstop i podden
2017-11-02 02:13:00
På tal om Marcus bok ”Jag har inte råd” så talade Karin och jag om den i senaste podden. Jag tycker väldigt mycket om Marcus sårbara, personliga och samtidigt analytiska resonemang kring privatekonomi och samhällsekonomi. Gillade bland annat att det inte fanns något moraliserande kring shopping och reklam, utan snarare en diskussion kring det. Jag tyckerLäs mer!
Mer om: Läsning
Mitt bokomslag
2017-10-30 18:10:00
För ett tag sen skrev jag om det första bokomslag jag gjort. Nu har min egen debutbok ”Jag har inte råd” getts ut och eftersom jag är så noga med bokformgivning så gjorde jag all design själv. Två saker var viktiga när det gällde omslaget: 1. Det ska kännas lyxigt. 2. Det ska vara mörkt. Boken handlar om ettLäs mer!
Joan Didion-dokumentär
2017-10-26 17:41:00
Wohoo!! En av mina favoriter Joan Didion är föremål för Netflixdokumentär som släpps imorgon. Här är artikel i Guardian om den. Dessutom ger Atlas ut ny bok av henne. Helgen är härmed räddad!  
?Döstädning? ? Margareta Magnusson
2017-10-24 15:36:00
Jag minns kanske fel men jag har för mig att Paul Austers ”Att uppfinna ensamheten” börjar med att en man städar ur vinden i huset där hans pappa bott. Jag läste den boken på gymnasiet eftersom det på den tiden fanns en lag om att gymnasister med lånekort måste läsa Auster, en lag besläktad medLäs mer!
Mer om: Recensioner
Tågläsning: ?Vi faller? av Anna Platt
2017-10-16 20:36:00
Har ni sett filmen ”Hallå hallå” av Maria Blom? Den är en högtidsstund för oss som gillar skildringar av helt vanliga liv för helt vanliga människor i en svensk småstad (eller i en svensk storstad, spelar roll). Så dramatiskt och rörande och så himla bra i all sin enkelhet. Nu har jag nog precis hittatLäs mer!
Mer om: Läsning
Podcast: ?Du är min destination?
2017-10-16 06:48:00
Jag gör ju också en podcast om böcker och läsning. Drömmen är att det ska vara en virtuell bokklubb för folk med vänner som inte läser lika mycket som vi. Avsnitt 86 heter ”Du är min destination?” Och handlar om bokmässan och nazisterna, medelålders män som blir nykära i mycket yngre kvinnor och skriver omLäs mer!
Mer om: Läsning
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33625 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss