TopplistanLitteraturDetaljer för "Bokhora"

Bokhora


Bokhora
Fem sthlmskor skriver om böcker de läser, boklådor de besöker och allt annat som på minsta sätt kan relateras till litteratur, favoritförfattare eller texter i största allmänhet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Biblouppdatering
2017-09-23 15:38:00
Av tre snabblånsböcker: två utlästa, en påbörjad. ”Hjärtat är bara en muskel” har ju fått fin kritik lite varstans som jag sett. Min läsning blev mer medel. Jag uppskattade, har inga invändningar, men den orsakade inte heller stor känslostorm. Bättre gick det med Ariel Levys självbiografi ”The rules do not apply”. När jag skrev förraLäs mer!
Mer om: Läsning , Bibliotek
Är det för sent att flytta till New York?
2017-09-19 09:55:00
Jag läser Ariel Levys ”The rules do not apply” och det är en självbiografi och hon lever ett drömliv i New York och JAG VILL HA DET. Hon jobbar som journalist och skriver om kultur / popkultur / kvinnor / samhälle / sex och det är såklart trögt och knackigt och fattigt i början, förLäs mer!
Mer om: Läsning
Klar med ?Lögnernas träd?, och älskade den!
2017-09-16 17:56:00
Jo, förresten så är jag ju klar med ”Lögnernas träd” av Frances Hardinge, och den höll hela vägen i mål. Så bra och maffig bok! Det kändes som att jag var tolv och bokslukare igen när jag sjönk in i den, och jag vill rekommendera den till alla. Eller okej då, till såna som ärLäs mer!
Mer om: Läsning
Dagens bibloskörd
2017-09-16 14:54:00
Hämtade ett gäng reservationer på bibblan idag: ”The rules do not apply” av Ariel Levy. ”Det var vi” av Golnaz Hashemzadeh Bonde. ”Hjärtat är bara en muskel” av Kristofer Ahlström. ”New people” av Danzy Senna. Alla utom den sista är på kortlån, och relativt snart är det bokmässa, så att … vi får se. VarLäs mer!
Mer om: Läsning , Bibliotek
Om läsning
2017-09-15 13:11:00
Ni har väl inte missat att Yukiko Duke startat en kanal på youtube där hon pratar böcker? Här hittar ni den. När SVT ersatte Gomorron Sverige med Morgonstudion för några veckor sedan tog de bort det fasta inslaget med bokrecensioner av bland andra Yukiko Duke. Marit Hübinette som är projektledare för Morgonstudion säger att kritik som nyhetsformLäs mer!
Mer om: Läsning
Den fysiska Svavelgula himlen
2017-09-12 01:16:00
Sommarens läsarhöjdpunkt måste vara Kjell Westös ”Den svavelgula himlen”. En så bra generationsroman och en så fin kärleksförklaring till Helsingfors. Det är en sån ynnest att få längta hem till en bok och sedan bära med sig rollfigurerna långt efter att man avslutat boken. Jag vill egentligen inte prata så mycket om den eftersom jagLäs mer!
Mer om: Läsning
Glad läskunnighetsdag!
2017-09-08 14:18:00
Det är den internationella läskunnighetsdagen idag. Med den vill Unesco uppmärksamma vikten av läs- och skrivkunnighet. I ett globalt perspektiv är 780 miljoner analfabeter. Jag funderar mycket på begreppet ”läsning”. För nya läsare är jag grundskollärare i skolans yngre år. Jag lär 7-åringar att läsa helt enkelt. Men vad är det att kunna ”läsa”? JagLäs mer!
Mer om: Läsning
?Pratar så fort jag kan? ? Lauren Graham
2017-09-07 12:30:00
Gud vad svårt det är att skriva om den här boken. Jag hittade en bra recension på goodreads vars träffande förstamening jag stjäl för alla er som vill ha ett kort vägledande omdöme om Lauren Graham som författare: ”So Lauren Graham basically IS Lorelai Gilmore :)” Den längre versionen (som innehåller Gilmore Girls-spoilers): Jag fickLäs mer!
Mer om: Recensioner
Att skriva för alla
2017-09-06 11:05:00
Jag har börjat läsa ”Lögnernas träd” av Frances Hardinge, ska intervjua henne på bokmässan. Har ni läst den? Lotta Olsson tipsade i mycket positiva ordalag om den i våras. Än så länge har jag bara kommit en tredjedel men den känns mycket lovande. Och mycket fyllig. En sak som redan har slagit mig flera gångerLäs mer!
Mer om: Läsning
Världspolitiken, framtidsångest och ?Arbete och struktur?
2017-09-06 00:00:00
Imorse när jag vaknade, sträckte mig efter mobilen och läste nyheterna fick jag riktigt grav världspolitisk ångest pga Trump och Nordkorea. Hur fan är det möjligt att galningen Trump (han ÄR ju mentalsjuk) lyckats få oss tillbaka till en kärnvapenkrigsrädsla, att han överhuvudtaget blev vald, att de runtomkring honom låter detta fortskrida utan stopp, attLäs mer!
Mer om: Läsning
Eloise ? Och fem saker jag störde på mig på med filmen om han som ritade he
2017-09-05 13:16:00
Jag såg den här kortdokumentären om Hilary Knight på HBO imorse om han som gjort illustrationerna till de amerikanska barnböckerna om Eloise (som Lena Dunham är utklädd till på postern). Det var fint att få en inblick i hjärnan/livet/karriären hos en barnboksillustratör och följa konflikten som kan uppstå i ett samarbete mellan författaren och illustratören. JagLäs mer!
Mer om: Läsning
Om läskondis och Biggest Reader
2017-09-01 14:04:00
Jag ser reklam för ett program på tv när jag åker tunnelbana. I programmet får människor som är kända för allmänheten för att de varit gifta med en folkkär artist, deltagit i Melodifestivalen på 80-talet eller arbetar på ett populärt varuhus banta i tv. Kanske är det den som bantar mest som vinner. Programmet harLäs mer!
Mer om: Läsning
Den flyktiga ?Samtal med vänner?
2017-09-01 12:45:00
För bara ett par ynka veckor sedan var jag på Gotland, hade semester och låg i en hängmatta. Det var tider, det. Jag läste tex Sally Rooneys ”Samtal med vänner” och tänkte direkt att den var en sån typisk läs och uppskatta men glöm ganska snabbt-bok. Verkligen! För redan nu när jag ska blogga omLäs mer!
Mer om: Läsning
Bokcirkel om ?Vargarnas historia?
2017-08-29 06:59:00
Höstens första bokcirkel igårkväll och vi hade läst Emily Fridlunds ”Vargarnas historia”. Det är en sån historia där man från början vet att ett barn ska dö, och sen får man en ganska stillsam men obehaglig berättelse som närmar sig den tragiska händelsen och eftermälet. Huvudperson är femtonåriga Maddie. Hon bor långt ut på landet,Läs mer!
Mer om: Läsning
Gästbloggs-tips
2017-08-25 14:30:00
Jag är en sucker för alla som skriver om bokbranschiga saker. Jag älskar t.ex. när svenska romaner utspelar sig på bokmässan. Ett favoritexempel Eija Hetekivi Olssons karaktär Miira plankar in där i ”Ingenbarnsland”. Någon borde göra antologi med romanförfattares skildringar av bokmässor och uppläsningsturnéer för övrigt! Eftersom jag har detta oproportionerliga intresse för all things bokbransch varLäs mer!
Dragqueens intar Sagorummet
2017-08-24 16:27:00
Kolla på denna satsning på Stadsbibblan i Stockholm! Vid fyra tillfällen (17 september, 15 oktober, 19 november samt 17 december) blir det sagoläsning/gestaltning med dragqueens. Coolt ju! Om du vill boka plats för att vara säker på att få vara med, kika på länken där info finns.
Skrivtips på Crimetime Gotland
2017-08-18 15:39:00
Den första helgen i augusti jobbade jag som moderator och frilansjournalist på Crimetime Gotland. Innan dess plöjde jag igenom minst tjugo deckare och trots att jag såklart bekantat mig med genren tidigare insåg jag först nu hur otroligt många undergenrer det finns. Deckare, spänningsromaner, thrillers. Deckare som alltid utspelar sig på specifika orter, deckare somLäs mer!
?Min kompis Gunnar? ? Nina Hemmingsson
2017-08-11 15:43:00
Jag har haft en jättejobbig sommar. Bland annat: jobbstress, ekonomisk stress, psykisk ohälsa, konflikter och sen lite förkylning senaste veckan när jag skulle åkt till Crimetime bara för att understryka att jag numera är en människa helt utan energi. Mina ena katt är bortsprungen sen några veckor tillbaka och jag oroar mig så himla mycket,Läs mer!
Mer om: Recensioner
Tävla om bio-biljetter
2017-08-09 14:23:00
  På fredag har filmen ”Farväl Europa” bio-premiär. Filmen följer författaren Stefan Zweigs år i exil och kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland. ”Farväl Europa” är regisserad av Maria Schrader. I rollerna ses bland andra Josef Hader och Barbara Sukowa. Filmen är Österrikes bidrag i kategorinLäs mer!
Mer om: Tävlingar
Tv-tips: ?Nattbarn?
2017-08-09 07:47:00
Tips! Ikväll kl 21.45 i Svt2 kan man se ”Moving Sweden: Nattbarn”, och det är en film gjord på Hanna Gustavssons grafiska roman med samma namn (fast skippa Moving Sweden i titeln). Förra veckan såg jag Småstad i samma filmserie, och den var svinbra! Inte bokrelaterad, men ändå.
Mer om: Efterlysningar
Nytt år för fröken
2017-08-07 21:18:00
Egentligen börjar det riktiga nyåret på onsdag. Då börjar höstterminen för mig (för eleverna en vecka senare). Ny kalender ligger på skrivbordet och väntar. Nya klistermärken ligger i väskan. Ny penna har jag ingen, men favoritpennorna är sorterade i pennfodralet. Alla mina "i år ska jag" gäller läsåret. Och i år skulle jag vilja resaLäs mer!
Mer om: Läsning
Har börjat på ?Arbete och struktur?
2017-08-07 08:00:00
Ni vet den väldigt bra boken ”Tschick”? Om inte, läs genast! Det är en roadtrip under sommarlovet, perfekt för just nu alltså. Jag har precis börjat på ”Arbete och struktur” av författaren Wolfgang Herrndorf. Det är från början en dagboksblogg som nu publicerats i bokform. Herrndorf börjar på den när han får en hjärntumörsdiagnos, fattarLäs mer!
Mer om: Läsning
Mitt första bokomslag
2017-08-02 21:03:00
Eftersom jag gillar att skriva om, och ofta också montera isär, bokomslag så tänkte jag att det inte var mer än rätt att jag gör det med det första bokomslaget jag själv gjort. Många av mina bokbloggande vänner hade tipsat mig länge om att jag borde läsa böckerna om Cassandra ”Cass” Neary. Mörka böcker omLäs mer!
Ännu en sådär-bra uppföljare
2017-08-02 11:00:00
Jag blir besviken på uppföljare, del 2: Becky ”Simon vs the homo sapiens agenda” Albertallis nya ”The upside of unrequited”. Till skillnad från ”Ramona Blue” läste jag ut hela ”The upside …”, och den var väl okej. Säg betyg 2.5/3 av 5. Men inte är det en ny ”Simon …”. Jag har ett par invändningar:Läs mer!
Mer om: Läsning
Sommarthrillern 2017: ?Hetta?
2017-08-01 09:00:00
Min helg var ledig och läsig, så förutom ”Hunger” hann jag även med ”Hetta” av Jane Harper. Så bra thriller! Jag rekommenderar. Den påminner lite om ”Annabelle” för även här är det en polis som återvänder till sin hemstad efter tjugo år, och det finns ett trauma i botten. Men hans är helt annorlunda ochLäs mer!
Mer om: Läsning
?Toto gräver en grop? ? Emma Virke
2017-07-31 20:56:00
Hardcorefansen har ju inte missat att Toto har kommit i en fjärde bok (Femte! Rättar hardcorefansen. Ni har såklart någon tidig handtryckt version). Nu gräver Toto en grop. Om man vill ge en present till en 1-2-åring men känner sig ringrostig i barnbokshyllan så är Toto ett tips. Det finns som sagt fyra böcker omLäs mer!
Mer om: Läsning
?Hunger? ? Roxane Gay
2017-07-31 10:36:00
Jag läste ut ”Hunger” av Roxane Gay igår, och herregud, så många tankar! Misstänker att den kan bli min nya pracka på-bok för så stark och ärlig och skitjobbig och skitbra. Jag måste skriva mer om den när jag har processat lite, men när jag blev färdig igår kväll var det med den här tanken:Läs mer!
Mer om: Läsning
Ett till läsryck
2017-07-29 15:50:00
Min läsryckiga sommar fortsätter. Senaste veckan har jag ägnat mig åt dessa två. 1) ”Mamma är bara lite trött” av Sara Beischer. Här var det kombinationen gymnasielärare och utbrändhet som intresserade mig. En inte helt ovanlig kombination ju. Jag gissar att den här boken ska vara en kritik av hela samhället, vårt tempo och yrkesliv,Läs mer!
Mer om: Läsning
Kickstarter: The Electric State
2017-07-25 13:53:00
Jag upptäckte precis kickstartern för Simon Stålenhags tredje bok "The Electric State". Den kommer inte att handla om Slingan-verket utan om en tjej och hennes robot i USA. In late 1997, a runaway teenager and her yellow toy robot travel west through a strange USA, where the ruins of gigantic battle drones litter the countrysideLäs mer!
Exklusivt ljudbokstips
2017-07-24 09:31:00
Att Märta Tikkanens ”Århundradets kärlekssaga” är en fantastisk liten bok som kom ut redan 1978, men ständigt är aktuell och värd att återkomma till vet ju de flesta av oss. MEN nu finns boken också som ljudbok (åtminstone på Storlytel) med Tikkanen själv som uppläsare. Magiskt eller hur?
Mer om: Läsning
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33555 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss