TopplistanLitteraturDetaljer för "Bokhora"

Bokhora


Bokhora
Fem sthlmskor skriver om böcker de läser, boklådor de besöker och allt annat som på minsta sätt kan relateras till litteratur, favoritförfattare eller texter i största allmänhet.
Artiklar: 1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150

Artiklar

Kickstarter: The Electric State
2017-07-25 13:53:00
Jag upptäckte precis kickstartern för Simon Stålenhags tredje bok "The Electric State". Den kommer inte att handla om Slingan-verket utan om en tjej och hennes robot i USA. In late 1997, a runaway teenager and her yellow toy robot travel west through a strange USA, where the ruins of gigantic battle drones litter the countrysideLäs mer!
Exklusivt ljudbokstips
2017-07-24 09:31:00
Att Märta Tikkanens ”Århundradets kärlekssaga” är en fantastisk liten bok som kom ut redan 1978, men ständigt är aktuell och värd att återkomma till vet ju de flesta av oss. MEN nu finns boken också som ljudbok (åtminstone på Storlytel) med Tikkanen själv som uppläsare. Magiskt eller hur?
Mer om: Läsning
Sommardeckaren 2017 = ?Annabelle?
2017-07-24 07:30:00
Jag har varit ledig en vecka, och jag har tex läst en hajpad svensk deckardebut, ”Annabelle” av Lina Bengtsdotter. Den var ju bra! Handling: Charlie Lager återvänder i egenskap av polis till sin barndoms-småstad/samhälle Gullspång för första gången på typ tjugo år och tvingas konfrontera sina egna barndomstrauman samtidigt som hon leder sökandet efter enLäs mer!
Mer om: Läsning
?Oväder? ? Tuvalisa Rangström och Clara Dackenberg
2017-07-23 21:11:00
Varje dag en stund efter lunch sover min unge. Vi turas om att sällskaps-vila, men den vuxne läser en bok först. Den utlästa boken får absolut inte läggas undan efter läsning utan ungen somnar med boken på magen, huvudet, över benen. En av böckerna som gått på rotation i sommar är ”Oväder” (när vi inteLäs mer!
Mer om: Recensioner
Läsrapport 1: Här jag i ?Här är jag?
2017-07-21 21:19:00
Jag fick ganska bra fart i Jonathan Safran Foers ”Här är jag” som jag solidariskt köpte i såväl inbundet som elektroniskt bundet. Jag tänkte att Safran Foer kanske behövde pengarna, jag misstänker att han lagt sig till med dyrare vanor nu när han är singelpappa. Jag tror att Nicole Krauss höll honom nere på jordenLäs mer!
Mer om: Läsning
En till diss, ?The one memory of Flora Banks?
2017-07-19 09:00:00
Klart spännande koncept i teorin, men inte alls lika bra när det omsätts i praktiken. Så tycker jag om ”The one memory of Flora Banks” eller ”Flora Banks förlorade minne” av Emily Barr. (Den kommer på svenska i sept.) Om ni är lite äldre minns ni kanske filmen ”Memento?” Den tyckte man ju var fruktansvärtLäs mer!
Mer om: Recensioner
En hiss och en diss
2017-07-18 08:00:00
Tidigare i våras läste jag ”Dumplin” av Julie Murphy, och gillade den så himla mycket. Det är en ungdomsroman om en överviktig tjej, och handlar om självbild, kroppsuppfattning & stolthet, normer och grupptryck kan man säga. Och om kärlek! En väldigt, väldigt fin kärlekshistoria. ”Dumplin” är jättebra som sagt, och mycket ovanlig. Det finns såLäs mer!
Mer om: Läsning
Knausgårds Sommar-dagbok
2017-07-17 19:11:00
Det blev ju lite dagbok insprängt också i Knausgårds ”Om sommaren”! Uppslagsord blandat med dagboksavsnitt. Gissa vilka delar jag gillade bäst? Just det. Dagboken. Jag vet att jag har sagt det här tjugo gånger förr och är som en papegoja i ämnet, men när han skriver om en sommardag som består av att skjutsa barnenLäs mer!
Mer om: Läsning
Vad har du gjort sen sist, Johanna K: ?Fattigfällan? ? Charlotta von Zweigb
2017-07-15 21:09:00
Jag fattar inte ens varför jag blottar mina tillkortakommanden på internet. Varför lägger jag upp utmaningar som jag vet att jag inte kommer att klara av? Varför säger jag att jag är en pessimist när jag helt uppenbart är en optimist när det kommer till min egen karaktär? En ungdomsboksutmaning som jag sa att jagLäs mer!
Mer om: Läsning
Vad har du gjort sen sist, Johanna K: Simon Stålenhag ? Flodskörden
2017-07-15 13:27:00
Jag minns våren. Hur vi väntade på den tredje säsongen av ”Twin Peaks”. Hur vi funderade på vem vi skulle återse. Om vi skulle bli besvikna. Hur vi skulle få återse Dale Cooper. Bobby. James. Audrey. På de dussintals mejl som vi har fått in till Bokhoraredaktionen kan jag misstänka att er nyfikenhet på minLäs mer!
Mer om: Recensioner
The Bell Jar: Släpp nåt!!!
2017-07-12 17:55:00
Nu har det snart gått exakt ett år sen det dök upp en nyhet om att Kirsten Dunst kommer regissera filmatiseringen av Sylvia Plaths ”The Bell Jar”. Det enda vi vet är att Dakota Fanning kommer spela Esther Greenwood, Patricia Arquette någon av de andra rollerna och att Kirsten Dunst arbetat med manus. En tidLäs mer!
Mer om: Läsning
Knausgårds x 2
2017-07-10 10:11:00
Min läsning den här sommaren liknar ingenting. Den kommer i sjok. Jag får ett par dagar ledigt. Hetsläser två, tre, kanske fyra böcker. Sen börjar jag jobba igen (håller på med en egen bok som tar evigheter). Då läser jag ingenting på flera veckor. Alltså verkligen ingenting. Mycket ovanligt. Att hitta en backlistförfattare och plöjaLäs mer!
Mer om: Läsning , Efterlysningar
?Jag, Esters rester? ? Ester Eriksson
2017-07-05 06:21:00
När jag som tonåring läste serier var det så stort med självbiografiska serier att alla serier (åtminstone där jag befann mig) för en vuxen publik kallades ”självbiografiska”. Det var väl ett bättre namn än ”vuxenserier” som också florerade som sammanfattande namn på allt som inte var Bamse och Kalle Anka, men nog var det begränsande. EnLäs mer!
Mer om: Recensioner
Deckare som palettrensare
2017-07-04 11:33:00
Oj, oj, oj så jag har läst böcker på semestern. Bara förra veckan avverkade jag Jane Harpers ”Hetta” och Isabelle Ståhls ”Just nu är jag här”. Väldigt olika. Gillade båda. En sån lättnad att läsa böcker man tycker om. Jag är ingen stor deckarfantast. Inte för att jag har en så elitistisk smak, utan förLäs mer!
Mer om: Läsning
Bokförberedelser Skåne
2017-06-30 13:53:00
Vi ska åka en vecka till norra Skåne och förberedelserna har varit minutiösa. Tänk: Göran Kropp cyklar till Mount Everest och klättrar upp – det påminner om detta. Vi har vissa saker som vi vill se. Havet och Kullens fyr. Jag tror att vi prickar det ganska lätt. Det fanns en stor modelljärnväg i MölleLäs mer!
Mer om: Läsning
Intervju: Christin Ljungqvist
2017-06-29 13:55:00
När jag själv bodde i Göteborg var jag arbetslös i rätt långa perioder och la väldigt mycket tid på att promenera runt över hela stan eftersom det nöjet var gratis. Jag tyckte det var fascinerande att så stora områden i Göteborgs innerstad var ganska förfallna och råa och verkade vara från en annan tid. Jag gilladeLäs mer!
Mer om: Intervjuer
?I?ll meet you there? ? Heather Demetrios
2017-06-28 09:00:00
Jag tror att jag har blivit tipsad om ”I’ll meet you there” i ett inlägg här på Bokhora, men hittar inte var. Iallafall, måste ju vara Läsekoftan som tipsade? Tack för det! Så himla bra och så typiskt typisk amerikansk YA när den är som bäst. Pluttig småstad ute i ingenstans, en hjältinna, Skylar, somLäs mer!
Mer om: Recensioner
Den hajpade läsningen fortsätter
2017-06-27 08:00:00
Igår Graham Swifts ”Mödrarnas söndag”, idag Linn Ullmanns ”De oroliga”. Det här är veckan när jag tar mig an hajpade romaner men inte hajpar tillbaka lika mycket själv. Linn Ullmann har jag dels fått personliga och pålitliga tips om, dels hört om från folk vars smak jag delar, och till sist läst hundra reccar. AllaLäs mer!
Mer om: Läsning
?Mördarnas söndag? eller hur var det?
2017-06-26 10:06:00
”MÖDRARNAS söndag”! Har hört / läst om flera personer som gör en felsägning på boken av Graham Swift. Vi hade den som sista val innan sommaruppehållet i min bokcirkel, och jag tror att vi alla var ganska överens: så bra skriven, jätteskickligt hantverk, men i det stora hela är det just det som är problemet.Läs mer!
Mer om: Recensioner
??Alltför adlig, alltför rik, alltför lättjefull? : Jacques d?Adelswärd Fer
2017-06-23 17:26:00
Det finns facklitteratur som är värd att att tipsa om pga allmänbildningen den ger, och den här boken är verkligen en sån, men den är framför allt så otroligt njutbar att läsa. Jag läste den i vintras en första gång och ville därefter inreda om min lägenhet i röd sammet och skriva dikter för hand. NuLäs mer!
Mer om: Recensioner
Marie-Louise Ekman-utställningen på Moderna Museet
2017-06-21 11:30:00
Igår var jag och min kompis Lisa och tittade på Marie-Louise Ekman-utställningen på Moderna. Lisa håller på att läsa biografin ”Marie-Louise Ekmans två liv” as we speak, och kunde därför droppa lite info om den och den tavlan. Jag tänkte mest ‘hur kan jag inte komma ihåg det här?!’ om det mesta hon sa. Nåväl,Läs mer!
Mer om: Läsning
In och ut ur Amerika.
2017-06-18 21:07:00
I tisdags när vi skulle checka in på flyget från LA till Stockholm visade det sig att min man Magnus pass hade gått ut dagen innan. Han var tvungen att åka hem igen och följande morgon svänga förbi konsulatet för ett nytt pass. Otroligt frustrerande för alla inblandade (=jag). Stämningen var ej varm, om viLäs mer!
Frukost enligt ?Bitterfittan 2?
2017-06-18 14:40:00
Nu har jag lagat mat efter en bok igen. Eller egentligen, handlat mat. I ”Bitterfittan 2″ är frukost en ganska stor måltid, såna återkommer i olika skepnader. Misslyckade som i stressiga och bråkiga med barnen på vardagsmorgnar, mot lyxiga, långsamma och fridfulla på helgerna. Då kan man tex äta gott bröd med manchego och fikonmarmeladLäs mer!
Mer om: Läsning
Jag läser ?Bitterfittan 2?
2017-06-16 11:16:00
Kritiken mot Maria Svelands ”Bitterfittan 2″ var ju inte nådig. Den blev mer eller mindre sågad överallt, tror jag. Jag fick hämta min bibloreservation igår, och efter att ha börjat läsa tycker jag inte alls den är sååå dålig. Alltså, Svelands huvudpoäng har väl aldrig varit litterärt finlir och fantastisk gestaltning. Hon vill få framLäs mer!
Mer om: Läsning
Fina Ulf Stark
2017-06-16 10:56:00
Ulf Stark gick bort i veckan efter en kort tids sjukdom, och det känns så här: alldeles alldeles alldeles för tidigt. Det finns en massa bra texter om hans författargärning och storhet, vilka böcker man ska läsa, men om ni vill lyssna på ett samtal så medverkade han i Bladen brinner avsnitt 12 och iLäs mer!
Mer om: Efterlysningar
Bokogram
2017-06-14 21:32:00
Det är fint att skicka en blomma till någon som man vill fira eller någon man tycker om, men det är ju också löjligt enkelt att skicka en bok som present. Och kanske ännu finare? Idag ville jag tacka en omtänksam kollega, så jag köpte Jag hör till de få som kan leva eftersom hen ärLäs mer!
Mer om: shopping
Scener & Samtal
2017-06-12 19:09:00
            Såg precis att Scener & Samtal släppt sitt program idag, hemsidan är dessutom väldigt snygg. Hade varit superbra med ankarlänkar till de olika programpunkterna dock så att jag kunnat direktlänka men det kanske kommer. De jag spontant blir sugen på att gå och se är följande: DET VILDA HUSETLäs mer!
?Den röda vargen?-känslan
2017-06-12 09:02:00
Det känns som att jag har varit på solsemester vid Medelhavet eller så i helgen, men jag har i själva verket varit i Luleå. Så varmt! Så soligt! Så somrigt! Inte ett moln i sikte! Helt perfekt väder. Igår tog jag en lång och planlös cykeltur i värmen och hamnade så småningom på en litenLäs mer!
Mer om: Läsning
Vad stör ni er på och vad stör ni er på att folk stör sig på?
2017-06-10 19:45:00
Jag håller just nu på och redigerar min debutbok och är nog därför extra känslig just nu. Det är svårt och självförtroendet går ner till Mariannegravendjup när det är som värst och sen knappt upp över ytan igen när det är som bäst. Det är roligt såklart att skriva men framför allt så tar detLäs mer!
Mer om: Läsning
Det rustika köksbordet, tack!
2017-06-09 09:50:00
I ”Utan dina andetag” ser Evelyn ett annat svenskt par på stranden i Indien. Mamma, pappa och två söner. Alla fyra är snygga och blonda, och Evelyn spinner genast iväg hur de bor i en gammal skola i Skåne. De är arkitekter båda två. Har skapat ett vackert hem åt sig. All rekvisita är rätt.Läs mer!
Mer om: Läsning
Mer artiklar från denna bloggen:
1-30, 31-60, 61-90, 91-120, 121-150
33534 bloggar i topplistan.
Statistiken nollställs varje vecka.


Kontakta Oss